משולחנו של אבי הררי, ראש המועצה 30.5.14

שלום לתושבי אבן יהודה, כמיטב המסורת אני שמח לשתף אתכם בכמה עדכונים מהשבוע החולף והעתיד לבוא.

1. פינוי בינוי בית ספר בכר :
ביום חמישי ערכתי במשרדי פגישה מכרעת בנושא "פינוי בינוי" בית ספר "בכר" עם נציגי משרד החינוך.
בפגישה נכחו אילנית שושני אחראית על הבינוי במשרד החינוך, גינדי קמינצקי מנהל תחום מיפוי במשרד החינוך, יהודה קידר רפרנט המשרד לענייני בינוי אבן יהודה, ארז שפיר יועץ המועצה במשרד החינוך, מהנדס בניה לעניין בטיחות ממשרד אילן צבי והאדריכל אילן צבי. מהנדסת המועצה אינה, מחזיקת תיק חינוך במועצה חברת המועצה זיו קמיני, מנהל תחום החינוך דורון שמחאי.
בפגישה הצגתי את הגידול של התלמידים בישוב, תארתי בפניהם את ההתקדמות תכנון בית הספר השלישי .
עיקר הפגישה יועדה לצורך הדחוף במהלך "פינוי בינוי" בבית הספר בכר.
בית הספר נבנה לפני עשרות שנים, התשתיות ישנות מאוד ומבנה בית הספר עצמו במצב רעוע מאוד.
בקשתי היתה לאשר תקציב מלא ממשרד החינוך למהלך של הריסת המבנים והקמת מבנים חדשים ולא להסתפק בשיפוצים שיהוו טלאי על טלאי שהיה הפיתרון המוצע על ידי מהנדס מטעם משרד החינוך שבחן את בית הספר לאחרונה.
במהלך הפגישה יצאנו לסיור בבתי הספר כולם והצגתי בפני האורחים את הבעיות המבניות בבכר ואף בבית הספר הדסים.
בסיום הפגישה אני יכול להגיד בזהירות כי ישנה מגמה חיובית לאשר את בקשתנו ולבנות 18 כיתות חדשות בבית הספר ואני רואה בכך הצלחה גדולה.
כמובן שאמשיך ואעדכן

2. פיתוח השכונה המערבית 212 :
בשבוע האחרון יצאנו לפרוייקט שילוט נרחב בשכונה המערבית החדשה- 212, בניית גני הילדים החדשים בשכונה ממשיכים בקצב משביע רצון לקראת שנת הלימודים הבאה. בצמוד לגני הילדים נקים גם שעשועים קטן ובשנה הבאה נקים גן שעשועים סטנדרטי ומפותח מעבר לכביש על יד מתקני המחזור.

3. ביקור האפיפיור בארץ :
השבוע, במהלך ביקור האפיפיור בארץ הופיעה להקת אולסטאר של גילי באום ממתנ"ס אבן יהודה במשכן נשיא המדינה במעמד כבוד הנשיא, האפיפיור פרנציסקוס וראש ממשלת ישראל.
זוהי גאווה גדולה לאבן יהודה וכבוד רב.

4.תחרות בלט בין לאומית:
עמית חסון וליעד ליפשיץ שזכו באליפות ישראל בבלט, ייצגו אותנו היום אחר הצהריים בתחרות בין לאומית שתתקיים בליון – צרפת
אני רוצה לאחל להן מכאן הצלחה גדולה ואני בטוח שתמשכנה להביא לנו גאווה גדולה.

5.פסטיבל המוסיקה:
צוות קשרי קהילה - מועצת אבן יהודה ומתנ"ס אבן יהודה קוראים לכם לבוא ולהשתתף בפסטיבל המוסיקה הגדול שיתקיים בקיץ.
זוהי יריית הפתיחה לארועי הקיץ - המועצה ועובדיה, צוות קשרי קהילה, המתנ"ס, ארגוני ההורים ומתנדבים נוספים החלו בחודש האחרון לבנות ולתכנן ארועים רבים לרווחת הקהילה.

6. סיוע הומניטרי לסרביה.
לפני כשבוע ביום שלישי ורביעי, דווח בחדשות שסופת ציקלון פקדה את צפון מדינת סרביה, גרמה לשטפונות אדירים, הטביעה ערים שלמות במים ביניהן "בלגרד" הבירה, מחקה כפרים והותירה מאות אלפים ללא קורת גג-ערומים כביום היוולדם. עקב כך פנה שגריר סרביה בישראל לקבל עזרה
הפניה הגיעה אל חבורת הזמר "מיתר" בה חברה תושבת אבן יהודה אסתי שריר שהחליטה לקחת את היוזמה לידיה לאסוף ביגוד מזון ופריטים אלמנטריים למען תושבי סרביה ובעיקר -למען הילדים והתינוקות.
אסתי פנתה אלי ומיד רתמנו את מנהלות בתי הספר "בית אבי" ו"בכר" - אריאלה כהנא ו אביבה מורדקוביץ , את יו"ר ויצ"ו אבן יהודה אורנה דקל, הורים ותלמידים מבתי הספר.
במבצע איסוף של יומיים וקצת נערמו כ- 400 ק"ג של -מזון תינוקות, פריטי לבוש, כלי מיטה, היגיינה ועוד.
ביום שישי אחה"צ התייצבתי עם אנשים רבים נוספים להטענת המשלוח.
אני רוצה להודות מכאן לגברת אסתי שריר שלקחה על עצמה משימת קודש הומניטרית, למנהלות בית הספר וליו"ר ויצו, להורים ולתלמידים ובכוונתי לזמן את גברת אסתי שריר ולהעניק לה תעודת הוקרה מיוחדת.

7. "מאמנים לחיים"
השבוע הוזמנתי לטקס סיום של פרוייקט "מאמנים לחיים" בהדסים.
מטרתה של עמותת "מאמנים לחיים " היא יצירת אפשרויות חדשות לבני נוער יוצאי אתיופיה.
אנשים עסוקים ומצליחים מתנדבים ליצור קשר אישי עם בן/בת נוער יוצאי אתיופיה למשך שנת לימודים אחת או יותר ולעזור ולקדם ולכוון את הצעירים להתמודד בהצלחה במסגרת הלימודית וליצור לעצמם שאיפות ומטרות שחשובות להם. הפרוייקט נערך בכפרי נוער ופנימיות ובהם ויצ"ו הדסים .
תודה מיוחדת למתנדבי אבן יהודה אשר חברים בפרוייקט, למרכז הפרוייקט תושב אבן יהודה - חגי מוטי שאף היה מצוות הטייסים שהביא את יהודי אתיופיה לארץ.
בטקס אף נכחה מלכת היופי של ישראל, ילידת אתיופיה, פעילה בולטת בפרוייקט.
מלכת היופי היא דוגמא מאלפת כי יחד עם רצון, נחישות והתמדה לצד הכוונה נכונה, כל אחד יכול להגשים חלומות.

8. שולמית ברונשטיין- זוננברג :
השבוע הוזמנתי לארוע שהתקיים בספריית אבן יהודה- "מחווה לסופר בעירו " עם ד"ר שולמית ברונשטיין- זוננברג, תושבת אבן יהודה שזכתה בפרסי ספרות רבים, מחברת הספר "האיכר מכפר פיסגה" ,הארוע היה מעניין ומרתק.

9. ישיבת מועצה:
אתמול התקיימה ישיבת מועצה באולם ישיבות במחלקת החינוך.
בין יתר הדברים עדכנתי את חברי המועצה על כך שהעבודות להקמת מבנה מחלקת הנדסה קרובות לסיום ואני בטוח כי בעתיד הקרוב נוכל לשרת את תושבי אבן יהודה בצורה יותר יעילה ואפקטיבית כפי שמגיע לכם

10. שבועות
השבוע יחול חג השבועות וכבר החלו ארועים רבים ברחבי המושבה.
אתמול נכחתי בתיקון שבועות בשיתוף פעולה בין קהילת השחר והספרייה והיום בבוקר בחגיגת שבועות בבית הספר "בית אבי".
אני רוצה להודות למנהלת בית הספר אריאלה כהנא ולצוות המורות על חגיגה מופלאה ולוורדה שמש והנהלת הספרייה וקהילת השחר על ארוע מלמד ומרתק ולחברת המועצה לימור גיל שני החברה בקהילת השחר אשר הזמינה אותי לארוע.
חג שבועות הוא השני מבין שלושת הרגלים, ונקרא אף חג הקציר ויום הביכורים ומאופיין בשפע ותנובת ארץ.
אני מאחל לכל תושבי אבן יהודה – שפע, בריאות והצלחה – חג שמח.

שלכם,
ראש המועצה,