דבר ראש המועצה ליום הכיפורים

תושבים יקרים שנה טובה לכולם,

בתחילת השבוע חגגנו את ראש השנה שלנו. זו הזדמנות לאחל לכולנו שנה טובה ומתוקה, תכלה שנה וקללותיה תחל שנה וברכותיה. אנו נמצאים כעת בעשרת ימי תשובה שהם עשרת הימים הראשונים של חודש תשרי, המוקדשים ביהדות לעשיית תשובה ובקשת סליחה איש מרעהו. יום הכיפורים נחשב לאחד הימים המקודשים לעם היהודי ובמרכזו סליחה.

לאורך השנים, בנינו כאן באבן יהודה קהילה חזקה ואיכותית. כולנו חיים בשלווה ובשכנות טובה האחד עם רעהו. הצלחנו ביחד, בכוחות משותפים, לבנות מרקם קהילתי מצוין של תושבים שלאורך כל השנה, מתנדבים, תורמים ופעילים במגוון תחומים. הרעות, האחווה והאהבה בין האחד לרעהו, הם הבסיס לעוצמה שלנו כחברה ומהווים את הערכים בהם אני מאמין שיש לפעול על פיהם בקהילה שלנו. למרות זאת, לעיתים, שלא בכוונה, פגענו, טעינו, הרגזנו ועיצבנו, השפלנו ועלבנו.

זה הזמן לבקש סליחה.

סליחה, היא אינה מילה גסה, היא מילה מאד פשוטה. אמרו חכמים שלשגות זה אנושי – לסלוח זה אלוהי.

לקראת יום הכיפורים שבפתח, אני מאחל לכל תושבי אבן יהודה שהשנה הבאה תהיה טובה מהשנה שחלפה, שנמשיך להתקדם, להצליח ולהתפתח והכי חשוב שנדע לפרגן, לומר מילה טובה וגם לסלוח.