משולחנו של אבי הררי ל- 9.1.15

תושבים יקרים,

• בישיבת המועצה שהתקיימה בשבוע שעבר הצגנו את תקציב העבודה לשנת 2015, על התקציב הצביעו כל חברי המועצה פה אחד. זהו תקציב אשר מאגד בתוכו מפת דרך ברורה לעשייה ולפרוייקטים בתחום התשתיות, הבינוי, הביטחון, החינוך, הקהילה, התרבות והרווחה. התקציב שהוגש משקף את צרכי הישוב המתפתח והוא שלב בתוכנית תלת שנתית של פרוייקטים ומיזמים שהמועצה לקחה על עצמה להוביל. את שנת 2014 חתמנו באיזון תקציבי, ובזכיה בפרס רשות איתנה לשנת 2014.

• בתחילת השבוע התקיימה פגישת עבודה שניה בסדרה עם מנהל החינוך ההתיישבותי מר בני פישר, בפגישה נכחו אנשי משרדו ,מפקחת ביה"ס עליזה שרייר, מנהל הכפר זאב טיטו, מנהל ביה"ס אלי בצלאל, יו"ר פורום הדסים חוה סנדיק, מנהל מחלקת חינוך דורון שמחאי, מחזיקת תיק חינוך זיו קמיני . הצגתי לפורום המכובד את עיקרי תוכנית האב לחינוך שתוביל את אבן יהודה לעשר השנים הבאות, במיוחד שמתי דגש על רצוננו לקיים מערכת חינוך הפועלת ברצף ובשיתוף פעולה, לצד שיפור הפיזי של ביה"ס. ההתקדמות הברוכה מול ויצו ושילובה עם האינטרסים של שלנו כישוב ושל ביה"ס מקדמים אותנו לכדי צעד מחתימה על חוזה עבודה ושותפות.

• רישום לגני מועצה – בשבוע הבא יחולקו בתיבות הדואר הזמנה לרישום ילדים לגני הרשות, ניתן לצפות בתוכן המכתב בקישור הזה
תהליך הרישום מורכב ממספר שלבים, הראשון קורא לכם ההורים להירשם ברישום אינטרנטי (הרישום הוא לצרכי היערכות מספרית ואזורית ואין בו עדיין חלוקה לגנים). הרישום יפתח בתאריך 21/1/2014 ויסתיים בתאריך 10/2/2015. מתאריך סיום הרישום הורים מוזמנים להירשם במחלקת חינוך במדור גנים בשעות הקבלה של המחלקה אשר מפורסמות באתר. אני מאחל לכל הילדות והילדים המתוקים בהצלחה וברוכים הבאים.

• סיכום המסע לפולין שכבת יב ביה"ס הדסים- ביום חמישי האחרון התקיים ערב סיכום המסע לפולין של שכבת ס"ג ויצו הדסים. את הטקס הנחה מנהל ביה"ס אלי בצלאל, המסע לפולין סוכם בערב מרגש ביותר. משלחת ויצו הדסים לפולין מנתה 180 נערים ונערות שיצאו לאחר תהליך הכנה ממושך ומורכב. במהלך המסע ביקרו התלמידים באתרי המוות של מכונת ההשמדה הגרמנית על אדמת פולין. הערב היה מרגש וכלל תכנים ערכיים משולבים בשירה וקריאה שהוגשה בקפידה ומעט טפיחה על שכם (יש על מה). נוח קליגר שסיכם השתתפות ב 150 משלחות לאושוויץ סיכם ממשלחת ראשונה לאחרונה- הנוכחית ואמר לתלמידים "הייתם משלחת פרקסלנס ראוייה ולתפארת." כך גם אמרו אנשי העדות הנוספים. תודה לתלמידים שכיבדו את עצמם, את משפחותיהם, את ביה"ס , את הקהילה באבן יהודה וקדימה צורן ובמיוחד את ניצולי השואה ואת זכר הנספים.

• מזג האוויר- המועצה נערכה מבעוד מועד לתחזיות מזג האוויר השבוע, אני שמח לשתף כי ביקרתי בגני הילדים ובבתי הספר, ברוב המבנים לא נרשמו שיבושים מיוחדים, למעט רטיבות במספר כיתות, מחלקת שפ"ע טיפלה במהירות ובמסירות בתקלות השונות במטרה להקטין עד כמה שניתן הפרעה לסדר החיים הפעיל. אנשי המחלקה זמינים בכל שעה למתן פתרון וטיפול באירועים חריגים בטלפונים הבאים:
מוקד: 09-8915000
מנהל המשק רביד שמע. 0507323118.
מנהל תיפעול גדעון הטלי.0537350600.
קב״ט שמשון זכריה.0542113022.
שוטר קהילתי אבי שמואל.0506273392.
מזכיר המועצה אלי גטר.050554515

• מכרזים:

מכרזי כח אדם מפורסמים- מפקח בניה, רכז מציל"ה, מנהל מחלקת רווחה והנדסאים למחלקת הנדסה.

פיתוח אזור התעשייה - בימים אלו שוקדת המועצה על הכנת המכרז לפיתוח אזור התעשיה- סכום המכרז לפיתוח כעשרה מליון שקלים. המכרז יופץ בתחילת חודש מרץ.

מכרזי תשתיות ופיתוח- פיתוח וסלילה של רח הגליל, פיתוח מדרכה להולכי רגל מכיכר המייסדים ועד רחוב העצמאות, פיתוח כיכר רבין השרון.

ניתן לצפות בכל המכרזים באתר המועצה בקישור הזה

• צוות המתנס בשיתוף צוות קשרי קהילה ותושבים נמצאים בתהליך בניית תוכנית לחגיגות יום העצמאות, צוות הפעולה פתוח לשילוב מתנדבים נוספים – לפרטים יש לפנות לשיר אידלסון

• הענקת תעודות הוקרה לפעילים בסניף בני עקיבא – במוצ"ש התקיים טקס בסניף בני עקיבא בו חילקתי תעודות הוקרה על התנדבות למען הקהילה. התנדבותם של בני הנוער במסגרות השונות הנה משמעותית ומהווה חלק מתפיסה חברתית חינוכית בה אני מאמין. חשיבות הקניית ערכי הנתינה לילדים כבר מגיל צעיר מבטיחה לכולנו חברה שבה ערבות הדדית היא ערך עליון

ברצוני לסיים במילות פרידה מאיש יקר,
אמיר ידידי היקר, שנה לאחור, באותו בוקר כשהשם שלך עלה כמי שמתאים לשמש כיועץ התקשורת שלי ושל המועצה קצת הייתי מופתע, לא הכרנו באמת אלא ממסע הבחירות כששנינו משני עברי המתרס. מהר מאוד למדתי להכיר אותך, את תכונותיך הטובות, את כישוריך המקצועיים ויש לציין מאוד מחודדים ומשובחים, את יחסך הראוי לאמת הכתובה. ראיתי את הרצון שלך לתת מענה מקצועי לפניות ולשאלות והרגשתי בטוח שבזכותך פני העשייה של עובדי המועצה ונבחריה מקבלים את הבמה הראוייה. יועץ תקשורת הוא איש סוד, איש אמון ולא פעם מראה נאמנה לקולות, לצרכים ולרחשי הלב של הציבור, ואכן ככה אני מרגיש שהיה ואפילו יותר. תודה לך על השנה האחרונה, הפרידה קשה אך עלי לאפשר לך לעוף לעבר ההצלחה , תמיד פה בשבילך, שא ברכה!

שבת שלום,
אבי הררי.