משולחנו של אבי הררי ל- 6.2.15

משולחנו של ראש המועצה אבי הררי :

תושבים יקרים, אני שמח לשתפכם ולעדכנכם בארועי השבוע החולף והעתיד לבוא :

1. סדנת דיאלוג רשויות ובעלי צרכים מיוחדים :
השבוע ארחנו את פורום " מיוחדים בשרון " .
למעלה מ 60 הורים לבעלי צרכים מיוחדים הגיעו למפגש הדיאלוג בינם לבין ראשי רשויות מהסביבה ובנוכחות חבר הכנסת עמרם מצנע אשר מכהן גם כ יו"ר ועדת החינוך בכנסת.
אני גאה על כך שנושא זה מקבל את הבמה הראויה לו באבן יהודה, במשך השנה עשינו פעולות רבות למען קהילה מיוחדת זו ושיתוף הפעולה בין המועצה לבין ההורים הדוק ביותר.
מפגש זה הוא נדבך נוסף וחשוב מאין כמותו לדיאלוג המתמשך בין הרשויות להורים.

2. רישום לגנים וכיתה א' :
עד כה כ 80% מהילדים כבר נרשמו לגנים ולכיתה א', זהו אחוז גדול מאוד בשלב זה ואני רואה בכך הבעת אמון גדולה מצידכם במערכת החינוך המעולה שלנו.
השנה נפתחה מערכת רישום חדשה ואינטרנטית ואני קורא למי שעדיין לא נרשם, לעשות זאת.
לרישום לגנים :
לרישום לכיתה א' :
אני מאחל לכולכם הצלחה.

3. איכות הסביבה :
השבוע התכנס מפגש נאמני איכות הסביבה, במפגש נטלו חלק מזכיר המועצה אלי גטר, חבר המועצה ומחזיק תיק איכות הסביבה עוז כהן, מזכירת אגף חזות רחל עבדה ,לודמילה ליאל קורן מנהלת מחלקת איכות הסביבה ותברואה ושולה אורן תושבת אבן יהודה רכזת המתנדבים.
במפגש הוצגו תחומי העיסוק לשנה הקרובה וכמו כן הועלו שאלות ונקודות לתיקון על ידי המתנדבים.
אני רוצה להודות ל 20 המתנדבים שהגיעו למפגש ובטוח שכולנו ביחד נמשיך ונקדם את הנושא החשוב הזה.
כמו כן, בשל פניות נוספות בעניין "טוואי התהלוכה" אני רוצה לחזור ולהדגיש כי לאחר הדברה ולאחר בדיקה של מחלקת התברואה - אין באבן יהודה חשש לקיומו.

4. עובדים חדשים במועצה :
השבוע קיבלנו שלושה עובדים חדשים : אמסלם מאור אשר ישמש כהנדסאי במחלקת הנדסה, איל זלדין אשר ישמש כרכז מצילה ומנהלת מחלקת רווחה מירי צוונג דז'ילובסקי.
אני מאחל לשלושתם בהצלחה : הצלחתם - הצלחתנו.

5. ועדת ביקורת :
השבוע התכנסה וועדת הביקורת בהרכבה המלא יחד עם מבקר המועצה החדש מר חביב האוספטר.
בפגישה הציג עצמו חביב בפני יו"ר הוועדה חבר המועצה ערן אליאס וחברי הועדה חברי המועצה עוז כהן ולימור גיל שני.
וועדת הביקורת ומבקר המועצה הם מוסד חשוב וקריטי להתנהלות המועצה.
כמו כן, מבקר המועצה ממונה על פניות הציבור, כמועצה, אנו רואים חשיבות עצומה בתקינות ושקיפות ואתם מוזמנים לפנות אליו בנושאים רלוונטים ולשם כך הכנו מתחם מיוחד באתר המועצה.

אני רוצה לאחל בהצלחה רבה לחביב ומתחייב לשתף פעולה בכל הנדרש והדרוש.

6. מפעל הפיס:
בשבוע הבא נארח באבן יהודה את מנכ"ל מפעל הפיס מר אלי דדון שהוזמן על ידנו.
אנו נציג לו את התרומה הרבה שכבר נעשתה על ידי מפעל הפיס באבן יהודה ונציג בפניו תכניות ופרוייקטים נוספים למען רווחת התושבים.

7. רובוטיקה בהדסים :
בית הספר הדסים ממשיך ומספק לנו רגעי גאווה,
תלמידי הרובוטיקה-הנבחרת הצעירה של מרחבי מצוינות בתחום הרובוטיקה שהשתתפו בתחרות ה FLL-World Class זכו בפרס על תכנון טכני של הרובוט ועלו לגמר הארצי.
ארוע הגמר יתקיים בהיכל מנורה מבטחים ביד אליהו ב 1/3 , מכאן אני רוצה לאחל להם הצלחה רבה בגמר ושאפו על המעמד המרגש שכבר השיגו.

8. יום דרגה בצופים :
ביום שבת האחרון נערך יום דרגה בשבט הצופים של אבן יהודה, שבט בן-יהודה. יום זה הוא חלק מתהליך שנתי אותו עובר כל חניך בתנועת הצופים, החניך עובר משימות שונות בכדי לקבל את הדרגה המיועדת. לכל שכבת גיל דרגה המתאימה לה.
נכחתי בחלק ממהלך היום, המועצה תומכת רבות בשבט בן יהודה, החל מתקציבים רבים וכלה בהקמת אגף חדש, ואין יותר מרגש מאשר לראות את דור העתיד של הישוב מאחד מרגעיו היפים ביותר.
אנ רוצה להודות לראש השבט דרור ריבובסקי שזו לו השנה השישית בתפקידו ואף מכהן כסגן ראש המועצה ויו"ר המתנ"ס ואשר ליווה את החניכים במהלך היום כולו והיה שותף בכל הכנת היום המיוחד.
לדרג המתנדבים של השבט צמון יוסף ,אבי אלבלנסי , רפי מרון ,רן סיטון , רונית ציון ,גדעון המנבט ולאנשי הביטחון שמשון זכריה קב"ט הישוב ואבי שמואלי השוטר הקהילתי ומתנדבי המשמר האזרחי שאבטחו את "יום הדרגה".

9. שינוים קלים בקו 13 לשיפור השירות:
על מנת לשפר את שירות הקו שינתה חברת קווים כמה זמני הגעת הקו בתחנת "הבנים" החדשה אשר בעין גנים.
מפרדסיה דרך עין יעקוב ( רחוב הבנים) לתחנת הרכבת בית יהושע :

במקום 07:00 שונה ל 06:55 במקום 08:00 שונה ל 08:05 במקום 08:30 שונה ל 08:40

מתחנת רכבת בית יהושע לפרדסיה דרך עין יעקוב רחוב הבנים :
במקום 17:00 שונה ל 17:10 במקום 17:30 שונה ל 17:40 במקום 18:00 שונה ל 18:30

ייתר הזמנים נשארים בעינם.
להדגשה יום ו' הקו אינו פועל

10. ט"ו בשבט :
אתמול התחלנו מסורת של ציון ט"ו בשבט יחד עם עובדי המועצה.
במפגש הענקנו חבילות אישיות של פירות יבשים לעובדים ובירכתי אותם והודתי לעובדים על עבודתם המסורה למען התושבים.
הבוקר בסיבוב הגנים כבכל שבוע ביום שישי, זכיתי להשתתף במסיבות ט"ו בשבט שנערכו עם הילדים וכבכל שבוע, אני נהנה ומתרגש לראות את מערכת הגנים שלנו, את הצוות המסור ואת הילדים הנפלאים.
אני רוצה לאחל לכם, תושבים יקרים, בראש השנה לאילנות, שנמשיך ונצמח, שנמשיך ונתחזק, אני כאן בשבילכם ולרשותכם.
חג שמח.

שבת שלום וסופ"ש נפלא,