משולחנו של אבי הררי ל- 20.2.15

משולחנו של ראש המועצה אבי הררי :

תושבים יקרים, אני שמח לשתפכם ולעדכנכם בארועי השבוע החולף והעתיד לבוא :

1. מכרזים :
אני מפנה אתכם לחמישה מכרזים חדשים שנפתחו :
מכרז משולב קצין/ת ביקור סדיר + סגן/ת למנהל מח' חינוך, מנהל/ת עבודה לצוות עובדים במח' חזות המושבה
פקח/ית יישוב, מנה"ח וחשב/ת שכר, הנדסאי/ת ( מפקח/ת תשתיות )
לחצו לפרטים נוספים

2. איסוף תרופות לנזקקים :
בישראל חיים כיום עשרות אלפי אנשים המתקשים לרכוש תרופות להן הם נזקקים.
פרויקט ניתוב התרופות הייחודי של ארגון "חברים לרפואה" מאפשר לתמוך באנשים רבים הזקוקים לתרופות ואין להם אפשרות כלכלית לעמוד בהוצאות הבריאות.
מועצת אבן יהודה הצטרפה לפעילות זו ותיבות לאיסוף תרופות הוצבו במבנה המועצה ברחוב המייסדים ובסביום ברחוב הדקל ,כעת גם אתם יכולים לקחת חלק בפרויקט ולתרום בעשייה קהילתית וסביבתית.

3. סערה :
אנו לקראת סיומו של אירוע מזג אוויר חריג, מחלקת חזות ועובדיה רחל עבדה, רביד שמע, גדעון הטלי ועופר יעיש ובראשם מנהל האגף ומזכיר המועצה מר אלי גטר יחד עם קב"ט אבן יהודה שמשון זכריה והשוטר הקהילתי אבי שמואלי ומתנדבים, מסיירים יום ולילה ברחבי המושבה ונענים לקריאתו של כל תושב ומגיעים לכל נקודה בעייתית.
אני מסייר עימם ורואה את עבודת הקודש שהם עושים, את המסירות והנכונות למען כולנו.
בימים קרים אלו, זה מחמם את הלב ואני רוצה להודות לכל אחד ואחד מהם
אני קורא לכם לנהוג במשנה זהירות ולשמור על עצמכם וסביבתכם
כמו כן אני מפנה אתכם למסמך מיוחד של משרד התחבורה על היערכות למזג האוויר, שעלה באתר המועצה

4. פרס ניהול תקין :
בטקס שר הפנים לניהול כספי תקין ברשויות המקומיות 2013-2014 שנערך ביום ראשון קיבלתי מידי שר הפנים גלעד ארדן את תעודת הפרס.
הפרס הוענק בהתאם לנתונים כספיים ומנהליים, המתייחסים לפרמטרים, שעיקרם: עמידה בנהלים לגבי ניהול התקציב, גירעון הרשות ביחס להכנסותיה ואחוז גביית הארנונה בהתאם לתקציב .
השנה האחרונה באבן יהודה עמדה בסימן פיתוח ושדרוג תשתיות רבות, משאבים רבים הושקעו בחינוך ובמיזמים קהילתיים.
ראוי להזכיר כי על אף שאבן יהודה נמצאת על גרף הסוציו אקונומי במקום הקרוב ל 9 מתוך 10, הכנסותיה של המועצה, רובן ככולן, הן מארנונה בלבד.
כך נוצר מצב שבעוד הרשות אינה עומדת בקריטריונים רבים של מענקים בשל מיקומה הגבוה - הכנסותיה מצומצמות.
דבר זה מגביר את הערכה הרבה לניהול הכספי התקין ובמסגרתו הצליחה המועצה לבצע פרויקטים רבים כל כך תוך עמידה בתקציב מאוזן.

5. תרגיל ארצי :
ביום שני התקיים תרגיל ארצי בכול מוסדות החינוך בארץ כולל הגנים.
בשעה 10:00 החל התרגיל גם באבן יהודה, מתווה התרגיל היה "רעידת אדמה" ובתרגיל השתתפו גם אנשי פיקוד העורף.
בהדסים שולבה המועצה בתרגיל כאשר התרחיש שתורגל הוא הרס בכביש המוביל להדסים, ילדים נעדרים, פצועים ולכודים בהריסות בית הספר שקרס.
התרגיל כולו נערך בפיקודו של קב"ט המועצה שמשון זכריה
כל התרגילים בהצלחה מרובה בציון מעל 90.
כל הכבוד
בהמשך לתרגיל פרסמנו באתר מסמך מיוחד המתייחס לסע"ר/חוסן ישובי

6. קורס חברתי :
אני מזמין אתכם להירשם לקורס חשוב וחברתי מעין כמוהו,
זהו קורס ללימוד שפת הסימנים אשר ייתן לכם כלים, ידע והבנה טובה יותר לתקשורת עם קהילת החרשים בישראל

7. הסתיים שיפוץ הספריה :
אחת מההבטחות שלי בתחילת השנה שעברה הייתה לשפץ ולשדרג את הספרייה באבן יהודה ששנים רבות מאוד לא טופלה כראוי.
אני רואה בקיומה של הספרייה כמרכז תרבותי וחינוכי חשוב לעין ערוך ואני שמח לבשר כי העבודות הסתיימו וכולכם מוזמנים ליהנות מהמבנה החדש ויותר מכך ליהנות משירותיהם של הספרניות הנהדרות שכולנו מכירים בניהולה של ורדה שמש.

8 . כלבים משוטטים :
תושבים יקרים, בשבוע האחרון קיבלתי מכם פניות רבות בקשר ללוכד הכלבים.
כמו לכל דבר, לכל נושא יש כמה פנים.
ראשית, אתמול בבוקר זימנתי את הלוכד למשרדי על מנת להנחות אותו שוב לבצע עבודתו בצורה ההומנית ביותר האפשרית.
שנית, בחודשים האחרונים, כל פעילותו של הלוכד מלווה על ידי הפקח של אבן יהודה ואני רוצה להדגיש, אין פעילות לכידת כלבים ללא ליווי מטעמנו.
שלישית, כל מי שרואה פעילות אשר לדעתו אינה חוקית, עליו לפנות ראשית למשטרה ובמקביל לשוב ולפנות גם אלינו לבדיקת הדברים ואני הנחיתי לבדוק כל נושא וכל פניה ככל שיונחו בידינו.
רביעית, תופעת הכלבים המשוטטים הינה בעיה אשר פוגעת בכולנו, הן בצרכים אשר נמצאים במעברי הדרך, הן בחזות המושבה, הן בתושבים אשר מפחדים מהם או כלבים אחרים שנתקפים על ידם.
אני רוצה להזכיר כי על פי החוק - אין לשחרר ללא בעליו או ללא רצועה כלבים לרחובות.
המועצה השקיעה משאבים רבים, הקמנו גינת כלבים בהתאם לבקשת תושבים, מתקני איסוף צואה נמצאים בכל מקום.
אנו נמשיך ונאכוף את התקנות למען חזות הישוב ומען התושבים כולם.

9. כדורעף באבן יהודה
אני מזמין אתכם לעוד משחק מותח במסגרת ליגת על לנשים בכדורסל בין מכבי "גלי משה" אבן יהודה לבין הפועל כפר סבא אשר יתקיים היום בשעה 13:30 באולם רלף קליין.
בואו בהמונכם ועודדו את הקבוצה שלנו

10. יום המשפחה :
השנה האחרונה עמדה בסימן קהילה, כולנו חשנו את עצמתה בעת שגרה ועת חירום, כולנו חשנו את העזרה לזולת, את הנתינה בקהילה ואת המיזמים החברתיים לחלשים והנזקקים בתוכנו.
זוהי מהותה של משפחה, אין גאה ומאושר ממני להיות חלק מהמשפחה שלנו.
הבוקר ביקרתי בבתי הספר והגנים בחגיגות יום המשפחה, ביקרתי בארוע מיוחד ומדהים בבית הספר בכר בכיתה ב' 5 , ילדי הכיתה הקימו בית קפה מיוחד וההורים הגיעו, התיישבו בשולחנות ערוכים והילדים הגישו לפי תפריט מיוחד ארוחת בוקר וקפה.
נהניתי מאוד בחברת הילדים והוריהם, בחברתה של המחנכת הנהדרת אירנה רזבוזוב ואני מודה גם למנהלת בית הספר אביבה מורדקוביץ שאף היא הגיע לבקר בבית הקפה. - שאפו לכולם.

שבת שלום וסופ"ש נפלא,
שלכם, ראש המועצה