משולחנו של אבי הררי ראש המועצה ל- 20.3.15

משולחנו של ראש המועצה אבי הררי :

תושבים יקרים, אני שמח לעדכנכם מאירועי השבוע האחרון והעתיד לבוא :

1. צוות מתאר יישובי :
השבוע התקיימה ישיבה ראשונה של צוות התכנון האורבני עם האדריכל המוביל עמוס ברנס אשר הציג בפני הצוות את תכנית העבודה לתכנית המתאר היישובית.
בישיבת המועצה הקרובה, תוצג התכנית בפני חברי המועצה.

2. ייעוץ והכוונה משפטית ללא תשלום :
יחד עם וועד מחוז תל אביב והמרכז, לשכת עורכי הדין בישראל וברשותו של עורך הדין אפי נווה, יזמנו יום הסברה בנושא מימוש זכויות רפואיות ( הזמנה מצורפת כתמונה ).
אני רואה חשיבות רבה בפעילות מבורכת זו לסיוע ועזרה לתושבים בנושא, כאזרח מהישוב אני מכיר בעלויות הרבות של ההוצאות המשפטיות על מימוש זכויות רפואיות ולכן מדובר ביוזמה מבורכת ומוערכת.
אני מודה לעו"ד אפי נווה יו"ר וועד מחוז תל אביב והמרכז בלשכת עורכי הדין שמוביל פרויקט זה ולתושבי אבן יהודה, לעו"ד יול ברדוש סגן ראש המועצה, לעו"ד חגי הראל חבר וועדת ביטחון במועצה ועו"ד גל און.

3. תכנית אב לחינוך :
תכנית האב לחינוך, עליה שקדנו בשנה האחרונה הוצגה לגורמים הרלוונטיים במשרד החינוך.
השבוע קיימתי ישיבה אצל מנהלת מחוז מרכז הגב' עמליה חיימוביץ' יחד עם מפקחות בתי הספר, עם ד"ר שחף גל יועץ לתכנית האב ומחזיקת תיק החינוך במועצה זיו קמיני.
משרד החינוך בירך על התכנית ככלל ולעניין מבנה מערכת החינוך הוחלט כי תקום ועדת היגוי שתכלול יחד עמי את מחזיקת תיק החינוך זיו קמיני כנציגי המועצה את מנהלת מחוז המרכז עמליה חיימוביץ', מנהל המחוז ההתיישבותי ד"ר בני פישר וסמנכ"ל פיתוח משאבים במשרד החינוך תמיר בן משה, לגיבוש תכנית מוסכמת.

4. חינוך גופני בבית הספר בכר :
עכשיו זה רשמי, אני רוצה לברך את מנהלת בית הספר בכר, אביבה מורדקוביץ וצוותה על המשך חתירתה לאיכות ומצוינות.
בית הספר זכה בפרס חינוך גופני ע"י משרד החינוך וזה המקום לציין את מיכל סניור וצוות החינוך הגופני בבית הספר. ( אישור קבלת הפרס מצורף כתמונה )

5. ספרייה :
אני שמח להזמינכם לאירוע השקת הספרייה עם תום השיפוץ ביום שלישי 24.03.15 בשעה 18:30.
אני רואה בשיפוץ הספרייה כאחד הפרויקטים הקהילתיים החשובים ביותר שעשינו בשנה האחרונה,
אני רואה בקיומה של הספרייה כמרכז תרבותי וחינוכי חשוב לעין ערוך וכולכם מוזמנים ליהנות מהמבנה החדש ויותר מכך ליהנות משירותיהם של הספרניות הנהדרות שכולנו מכירים בניהולה של ורדה שמש.

6. מתיחת פנים לאבן יהודה :
כולכם עדים למתיחת הפנים שאבן יהודה עוברת בשנה וחצי האחרונים, פרויקטים רבים מאוד נעשים ועוד יעשו.
ישנה תכנית מסודרת ומתוכננת ואנו נגיע לכל מקום בו נדרשים שדרוג ושיפוץ - בשכונות הוותיקות, במרכז המושבה ובהרחבות.
אני מודע כי ישנה אי נוחות בעת השיפוצים ואני מבקש מכם להתאזר בסבלנות ומבטיח כי בסיומם נהנה כולנו ממעברי דרך משודרגים לרווחת כולנו.

7. גינה על גלגלים :
היום, בבית ברחוב האלון, השתתפתי בסיום פרויקט גינה על גלגלים.
הפרויקט מהווה חלק מיום המעשים הטובים של בית הספר בכר ומשלב את הרציונל של גינה קהילתית תוך שימוש בכלים סביבתיים ואומנותיים.
העשייה בשיתוף הנהגת ההורים בהובלת תושבת אבן יהודה יעל פדר, ההורים, התלמידים והצוות החינוכי, המשפחתונים של הדסים, בעלי מקצוע ואמנים מתנדבים מהישוב והמועצה.
שאפו לכל העוסקים במלאכה.

8. אירוע שיטור קהילתי ומשטרת ישראל :
אתמול התקיים אירוע שיטור קהילתי עם משטרת ישראל בבית הספר בכר.
באירוע הציגו נציגי השיטור פעילויות משטרתיות עם סוסים, רובוטים, לייזרים וציוד מתוחכם נוסף.
התארחו באירוע גם שוטרים ממדינות נוספות ונציגי משרד החוץ.
אני רוצה להודות לקב"ט שמשון זכריה, לשוטר הקהילתי אבי שמואלי, למשטרת שדות, לאורחים מחו"ל ולהנהלת בית הספר בכר על האירוח המושלם.

9. מירוץ אבן יהודה :
גם השנה אבן יהודה שמחה לארח את המרוץ המסורתי בו משתתפים גברים, נשים, נוער וילדים, רצים מקצועיים וחובבים, שמגיעים מכל קצוות הארץ.
יחד עם למעלה מ 1000 רצים, זכיתי להשתתף כראש מועצה וכרץ מהשורה באירוע קהילתי מיוחד במינו.
אני מודה למתנ"ס, לספונסרים, לעובדי המועצה על הרמת הפקה מושקעת, מסודרת ומתוכננת עד לפרט האחרון.

10. ישיבת מועצה :
ביום רביעי הקרוב, 25.03.15 בשעה 19:30 תתקיים ישיבת מועצה במשכנה החדש - אולם הישיבות של המתנ"ס.
המעבר למתנ"ס הוא חלק ממחויבותנו לשקיפות מלאה ומאפשר קיבולת גדולה יותר של תושבים וחניה מסודרת.
סדר היום של הישיבה יפורסם בתחילת השבוע - כולכם מוזמנים.

שבת שלום וסופ"ש נפלא,

שלכם, ראש המועצה