משולחנו של ראש המועצה לקראת חג הפסח

תושבים יקרים,
הערב, שישי, נסב כולנו אל שולחן הסדר ונציין את חג הפסח, חג החרות. אני מבקש לאחל לכל תושבי אבן יהודה ובני ביתם, חג פסח כשר ושמח. באבן יהודה נשלמות ההכנות לקראת כניסת החג, במספר מוקדים החלו לחגוג את אירועי החג.
בבית חב"ד, בתנועות הנוער ובקהילת השחר נערך סדר חגיגי בהשתתפות נשים רבות.
רגע לפני כניסת החג, השתתפתי בטקס אפיית מצות שמורות לחג, בביתו של יששכר גטר ובפיקוח רב היישוב, אהרון בדיחי. האירוע המסורתי של יהדות עולי תימן מתקיים בכל שנה .
מדינת ישראל שלנו, יפה ופורחת.
בחול המועד, צאו וטיילו בכל האתרים ברחבי הארץ. שימרו על כלליי זהירות ובטיחות ושובו בשלום לאבן יהודה.

להלן מספר עדכונים:
חג הפסח בפתח ולאחריו נציין את יום הזיכרון לשואה ולגבורה, יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ויום העצמאות. תקופת חגים ואירועים מאופיינת בעליה בסטטיסטיקה של פריצות לבתים.
אנו במועצה, יחד עם גורמי הביטחון ובשיתוף משטרת שדות עושים כל שניתן בכדי לתת מענה לתחושת הביטחון האישי של כולנו, לכן חשוב להגביר כוננות.
למענכם, אנו מפרסמים מנשר מיוחד ובו דרכי מיגון והתמגנות.
אנא היו ערניים במיוחד בתקופה זו והקפידו על ההוראות המצורפות. שיתוף הפעולה שלכם חשוב ונחוץ.

לפני כשבוע חנכנו את בניין הספרייה העירונית החדש שבמרכז המושבה.
הספרייה הישנה והותיקה שינתה פניה לטובה. המועצה השקיעה משאבים רבים בשיפוץ המבנה. הספרייה שלנו באבן יהודה היא פנינת תרבות של ממש. הספרייה משמשת את חובבי הקריאה, ומהווה מקום מפגש קהילתי - חברתי של תושבי הישוב.
הספרייה מקיימת פעילויות תרבות רבות והעשרה לילדים ומבוגרים. ניתן לשאול בה ספרים בעברית ובאנגלית, ולאחרונה הוחל בהקמת אוסף גם בשפה הרוסית. ניתן להשתמש במאגרי מידע ולגלוש באינטרנט ללא תשלום. בספריה חדר-עיון מרווח להכנת עבודות, והצוות מסייע בכתיבת עבודות ומציאת חומר לימודי.
אני מקווה שיחד, המועצה ואתם התושבים נמשיך לשמור ולטפח את הספרייה שלנו.

טיול פסח – בני עקיבא:
אני חש מלא גאווה לנוכח הפעילות הרבה של תנועות הנוער ברחבי המושבה. פעילות תנועות הנוער מעניקה לחניכים, ערכים, מורשת, דרך ארץ ותכונות חשובות נוספות. אני קורא לכל מי שעדיין לא הצטרף לתנועת נוער, להגיע לפעילויות ולאירועים.
חניכי ומדריכי בני עקיבא באבן יהודה יצאו לטיול פסח המסורתי, שנערך השנה באזור ירושלים ומודיעין. ביום האחרון לטיול, החלטתי להפתיע את החניכים והגעתי לביקור ביחד עם חבר המועצה לשעבר, עו"ד נחמיה יעקב. לא הגענו בידיים ריקות והבאנו עמי פיצות ושתייה לחניכים.

קמחא דפסחא:
אבן יהודה התברכה בקהילה איכותית וחזקה ובמתנדבים רבים שלנגד עיניהם עומדת תמיד הערבות ההדדית, הרעות והחברות של כלל האוכלוסייה. זה ממש לא מובן מאליו.
גם השנה, המשכנו את המסורת היפה והערכית של קמח דפסחא בשיתוף של הגופים והארגונים השונים הפועלים ביישוב : ברצוני להודות למשפחת ברנד ולרב נוימן מחב"ד על העשייה והריכוז של הפרוייקט במשך שנים רבות, לנציגי הנהגות ההורים בבתי הספר על הסיוע וההובלה של העשייה, להורים ולתלמידים שהתגייסו באיסוף ובאריזה, לעובדי המחלקה לשירותים חברתיים על התיאום והדאגה, לחניכי תנועות הנוער הצופים ובני עקיבא, לוועדת קשרי קהילה, לחיילי חיל הים ולכל אותם מתנדבים רבים שטרחו ועזרו.

חלוקת סידור חומש בראשית בבית ספר אור תורה :
השתתפתי כמדי שנה, בחגיגות חלוקת סידור חומש בראשית לתלמידי כיתה א' בבית הספר אור תורה. הגעתי ביחד עם חבר המועצה, עוז כהן ויו"ר המועצה הדתית, שמואל שיר. האווירה בבית הכנסת הייתה נפלאה והאירוע בו נכחו בני המשפחה ואורחים רבים שהגיעו לכבד את חתני וכלות השמחה היה מרגש ויפה מאוד. אני מבקש לברך את כל התלמידים ואת כל ילדי אבן יהודה שבעזרת השם, יימלאו כל משאלות ליבכם לטובה ולברכה ואבינו שבשמים ישמור עליכם מכל צרה ומצוקה ותשובו לבתיכם בביטחון ובשלום.

מיוחדים בשרון:
השבוע התקיים באבן יהודה המפגש האחרון של סדנת התקשורת בין הורים לילדים עם צרכים מיוחדים. היוזמה המבורכת הינה חלק מרכזי באחריות החברתית שלנו לדאוג ולסייע לכלל הקבוצות באוכלוסייה ובעיקר לאלו עם הצרכים המיוחדים. בכל מפגש הציגו נציגי מחלקות החינוך והרווחה של הרשויות את משנתם החברתית בנושא, והציעו מספר דרכים ופעולות להתמודדות בתחום.
בדברי הסיכום של הסדנא הציג חבר המועצה עוז כהן, מחזיק תיק השירותים החברתיים את הפעילויות והתכניות העתידיות בנושא.

הסעות תלמידים:
אנו מקפידים לשמור על מערך ההסעות המסודר שהקמנו בתחילת השנה. לכל התלמידים הגרים בסביבת רח' האלון וההסתדרות שלום רב, לאחר חופשת הפסח ולאחר גמר סלילת הכביש ברח' ההסתדרות, ההסעה חוזרת למתכונתה הקבועה. החל מיום שני 13 באפריל, האוטובוס יצא בשעה 7.25 בבוקר מרח' תל צור ויעבור דרך רח' האלון וההסתדרות לבי"ס בית אב"י ולבי"ס בכר.

חייל מצטיין הנשיא:
בשמי ובשם תושבי המושבה אני שולח ברכות ואיחולי הצלחה למיכאל עמר. מיכאל, בנו של חבר המועצה לשעבר, אל"מ דודו עמר, קיבל השבוע דרגת סגן. בנוסף, נבחר על ידי מפקדי יחידתו כמצטיין והוא יתייצב ביום העצמאות בבית הנשיא, ראובן ריבלין, לקבלת תעודת חייל מצטיין.

השבוע מונה שלומי יהודה לדובר המועצה המקומית אבן יהודה. אני מבקש לברך אותו על כניסתו לתפקיד ומאחל לו הצלחה רבה. כתובת המייל של הדובר החדש shlomi.dover@gmail.com

זו הזדמנות לשוב ולהודות פעם נוספת לאמיר אבן טוב שכיהן בשנה האחרונה כדובר. אמיר עשה עבודתו בצורה מקצועית, מעוררת הערכה ולשביעות רצון כל עובדי המועצה. נאחל לו הצלחה רבה בהמשך דרכו.

שלכם, בברכת חג שמח, שבת שלום וסופ"ש נפלא