משולחנו של ראש המועצה ל- 17.4.15

תושבים יקרים,

ביום ד' האחרון, ציינו את יום הזיכרון לשואה ולגבורה. השתתפתי בטקסים שהתקיימו בבתי הספר ובטקס שנערך באולם הספורט ע"ש רלף קליין, ביחד עם רבים מתושבי המושבה. הטקס היה מרגש מאוד. אני מבקש להודות לכל עובדי המועצה, עובדי המתנ"ס, השיטור הקהילתי ומתנדבי המשא"ז, משתתפי הטקס ולכם תושבים יקרים על שהגעתם וכיבדתם את זיכרון השואה. בנוסף, השתתפתי במפגש שנערך בתנועת הנוער בני עקיבא ביחד עם חניכי התנועה ותושב המושבה, אברהם וייס, ניצול שואה, ששיתף את הילדים בזיכרונותיו שחווה כילד בזמן מחנות הריכוז. כל אחד ואחת מאתנו מהווה זיכרון אנושי חי לששת המיליונים מבני עמנו שנספו בשואה.

בשבוע הבא נציין את יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ואת יום העצמאות ה – 67 למדינת ישראל. כל האירועים מרוכזים בהזמנה שמצורפת למטה. אני מבקש להזמין את כל תושבי המושבה להשתתף באירועי הזיכרון ובחגיגות יום העצמאות.

בנוסף, להלן הסדרי התנועה ביום הזיכרון ובערב יום העצמאות:

ערב יום הזיכרון 21.4.15
התנועה תיסגר מהשעה 19:00
בני בנימין מרחוב הנוטע עד רחוב המייסדים
המייסדים מרחוב ההדרים עד רחוב איילת השחר
ההסתדרות מרחוב הדקל עד המייסדים
רחוב השקד כניסה למייסדים
כניסת מוגבלים עם הצגת תעודה דרך בני בנימין וחנייה בחניית הדואר
רכבים יגררו אחרי השעה 19:00 הסמוכים לרחבת האירוע (גן זיכרון)

ערב העצמאות 22.4.15
התנועה תיסגר בשעה 18:30
העצמאות מרחוב הסחלב עד רחוב השומרון
השרון מרחוב העצמאות עד רחוב רבין
רחוב הברקן חסום מרחוב הסחלב עד השרון

1. צעדת דגלים בבני עקיבא
אירועי העצמאות נפתחו כבר היום. חניכי תנוער הנוער בני עקיבא שלומדים בבית הספר אור תורה, ערכו את צעדת הדגלים המסורתית לכבוד יום העצמאות של מדינת ישראל. אנוכי ביחד עם חבר המועצה, עוז כהן, צעדנו לצד החניכים. במהלך הצעדה, הוצבו דגלי ישראל, פרי יצירתם של חניכי התנועה, בכיכרות ובמעגלי התנועה המרכזיים במושבה. תודה לכל העוסקים במלאכה, הנהגת ההורים, הנהלת בני עקיבא, אריס ושולי יוסף, דורון גרידיש ואריאלה חרוב, תודה לשמוליק שיר, הנהלת בית הספר בראשות המנהל איתמר, רות הקומונרית ואורן גרוס.

2. גינה ציבורית – גן משחקים בבוני הארץ
בימים אלה סיימנו את עבודות הקמת הגינה הציבורית, גינת המשחקים, במתחם בוני הארץ. בגינה החדשה הושקעו למעלה מ – 2,000,000 ₪. במתחם נבנו חניות ומדרכות, בגינה הוצבו ספסלים, הוקמו פינות ירוקות ופסי גינון, עצים, הותקנה מערכת השקיה, תשתית תאורה, רצפת משחקים מיוחדת לנוחות הילדים, מתקני משחקים, הצללה ועוד, כל זאת למענכם התושבים ולמען ילדינו. כעת עם סיום הפיתוח של הפרויקט היפה והמשודרג אני מזמין את כולם להגיע וליהנות מהגינה.

3. תשתיות ברחוב המייסדים
השבוע סיימנו את עבודות שיפור ושדרוג התשתיות ברחוב המייסדים. העבודות שהחלו לפני מספר שבועות, הסתיימו מוקדם מהלו"ז הצפוי שהוגש על ידי המתכננים והקבלנים המבצעים. העבודות כללו ריבוד האספלט, סלילת הכביש, הקמת מדרכות, חניות לרכבים לאורך הרחוב, הקמת שביל אופניים, הקמת תשתיות לתאורה ולגינון, ועוד. בסך הכל הושקעו בעבודות כ- 600,000 ש"ח.
כעת עם סיומן של העבודות, יוכלו תושבים רבים, הולכי רגל, חובבי הכושר והריצה, רוכבי אופניים וגלגיליות, להשתמש במדרכות ובשביל האופניים בדרכם ממרכז היישוב אל חלקו הדרומי, בבטחה ללא סכנה של ירידה לכביש.

4. בניית מעגל תנועה בדרך רבין
אנו ממשיכים בביצוע בניית והקמת תשתיות באזורים נוספים ברחבי המושבה. השבוע התחלנו בבניית מעגל תנועה בהצטלבות הרחובות דרך רבין – השרון, בסמוך למתחם הספורט בן דרור. עלות עבודות בניית הכיכר החדש כ -800,000 ₪. בין העבודות שיתבצעו: הקמת מעגל תנועה - כיכר, קרצוף, ריבוד וסלילת הכביש, הסדרי תנועה חדשים, פיתוח גינון, תשתיות תאורה בדרך רבין ועוד.

5. מנהלת חדשה למחלקה לשירותים חברתיים
כחלק מהמבנה הארגוני החדש, הרענון והשינוי במצבת כוח האדם במועצה, בחרה השבוע וועדת המכרזים של המועצה המקומית אבן יהודה, את הגב' חגית זהבי לתפקיד מנהלת מח' השירותים החברתיים של המועצה. חגית זהבי, נשואה ואם לשלושה, בוגרת תואר ראשון ושני בעבודה סוציאלית במסלול טיפולי וקורס הדרכה מטעם אוניברסיטת בר אילן.
הגב' זהבי, בעלת ניסיון מקצועי וניהולי עשיר ברשויות מקומיות ובתחום הרווחה. כ - 18 שנה משמשת כעו"ס בתפקידים מגוונים בתחומי קשישים, חינוך פנימייתי, נוער ומשפחות.

6. הקמת יחידת חילוץ והצלה
יוזמה ברוכה ושיתוף פעולה פורה בין המועצה המקומית, פיקוד העורף וקבוצת מתנדבים תושבי המושבה, הביאו להקמת יחידת חילוץ והצלה בזמן חירום. אני מבקש לברך את היוזמים והמקימים של היחידה החדשה. בנוסף, ליחידה דרושים מתנדבים נוספים. למעוניינים נא לפנות ליוסי אפשטיין, בטלפון: 052-3395812

7. שומרים על הולכי הרגל
נהגים שימו לב. מעתה חובה לעצור לפני מעבר חצייה גם אם הולך הרגל טרם ירד מהמדרכה.
להלן מספר כללי בטיחות וזהירות לנוחיותכם ושמירה על הולכי הרגל:
בקרבת מעבר חצייה האט, היה ערני ומרוכז, חפש את הולכי-הרגל גם בכביש וגם על
המדרכה. חייהם תלויים בך!
זיהית הולך רגל על המדרכה וניכר מהתנהגותו כי הוא מתכוון לחצות? עצור לפני מעבר
החצייה ותן לו זכות קדימה!
ראית רכב שהאט או עצר לפני מעבר חצייה? אל תעקוף אותו! סביר להניח שעצר להולך-
רגל שנסתר ממך (ילד, למשל). עצור מאחוריו או לצדו ואפשר להולכי-הרגל להשלים את
החצייה בבטחה.
ראית רכב שהאט או עצר מולך? סביר להניח שעצר להולך-רגל. עצור ואפשר להולך-הרגל
להשלים את החצייה בבטחה!
הולך-הרגל כבר חוצה? עצור לפני מעבר החצייה כדי לאפשר לו לחצות בבטחה!

8. מיכאל עמר מאבן יהודה מצטיין הנשיא:
ברכות לסגן מיכאל עמר תושב המושבה. מיכאל נבחר על ידי מפקדיו כקצין מצטיין, וביום העצמאות יקבל תעודת הצטיינות מידי הנשיא, מר ראובן (רובי) ריבלין.
מיכאל שירת בהנדסה קרבית למעלה משנה וחצי בגדוד הפיקוד של בית הספר להנדסה צבאית. בנוסף, השתתף כלוחם במבצע צוק איתן. להערכת מפקדיו ביצע את תפקידו הן בלחימה והן בשגרה ברמות גבוהות ביותר והומלץ כקצין מצטיין בטכס בבית הנשיא. נאחל לו הצלחה רבה.

שבת שלום לכולם,