משולחנו של ראש המועצה ל- 24.4.15

שלום לכולם,

להלן העדכון השבועי משולחנו של ראש המועצה, אבי הררי.

יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל

ביום ג' השבוע, ציינו את יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל. כאזרח מדינת ישראל וכתושב אבן יהודה, אני גאה על כך שמאות מתושבי המושבה, הגיעו לטקס המרכזי, לבית יחיאל ולבית העלמין וכיבדו בנוכחותם את הנופלים ומשפחותיהם. כולנו ביחד, קהילת אבן יהודה מאוחדת וחזקה חיבקנו בחום ועטפנו באהבה את משפחת השכול. זיכרון הנופלים לא ימוש מליבנו לעד.

יום העצמאות

למחרת, יום רביעי, חגגנו את יום העצמאות ה – 67 למדינת ישראל. אירועי העצמאות התחילו בתחילת השבוע, במצעד הדגלים של בני עקיבא, נמשכו בבתי הספר, בחגיגת עצמאות משותפת של כל גני הילדים שבמושבה שנערך באולם הספורט, וכמובן, בחגיגה המרכזית בהשתתפות אלפי תושבי אבן יהודה באמפי שלצד מתחם הספורט. היה יפה ומרגש, מכובד ומכבד. שמחתי מאוד לראות בחגיגות, מרבד אנושי משלנו, ותיקים, חדשים, מבוגרים וצעירים, נערים, ילדים וטף. באנו כולנו ביחד לחגוג ולשמוח.
אני מבקש להודות לכל המתנדבים הרבים, עובדי המועצה, עובדי המתנ"ס, השיטור הקהילתי ומתנדבי המשא"ז, משתתפי הטקס ובמיוחד הילדים הנפלאים שלנו במושבה, ולכם תושבים יקרים על שהגעתם.

הישגים בבית הספר בכר

ברכות לתלמידי בית הספר בכר שבכל פעם מחדש כובשים פסגות חדשות ומגיעים להישגים מרשימים. תלמידי "בכר" המצטיינים במדעים הציגו את החקר בגן הקיימות, בכנס החקר של מחוז מרכז. יישר כוח על העבודה והחקר באמצעות אקוופוניקה והידרופוניקה. תודה לאורי עזריאלי וזמירית בציר שמלווים את התלמידים.

שלום כיתה א'

הורי הילדים שעולים לכיתה א'. בהמשך למכתב שקיבלתם על רישום ילדכם לכיתה א' ובעקבות שאלות שעלו להלן מספר הבהרות: השיבוץ הסופי יתקיים לפי עקרונות הרשות, והקריטריונים לבחירה בסדר יורד של עדיפות, על בסיס מקום פנוי:

עקרונות הרשות:
א. איזון במספר התלמידים בבתי הספר, איזון חברתי קהילתי, איזון בין בנים ובנות, שיתוף תלמידים עם צרכים מיוחדים וחינוך מיוחד.
ב. קריטריונים לבחירה.
ג. עדיפות ראשונה: תלמידים מאזור הרישום של בית הספר.
ד. עדיפות שנייה: איחוד אחים, עד כיתה ד', כולל.
ה. עדיפות שלישית: תלמידים שבחרו בי"ס שאינו באזור הרישום.

לבירורים ושאלות נוספות ניתן לפנות לחברת המועצה, זיו קמיני,ממחזיקת תיק החינוך, במייל: ziv.kamini@gmail.com
או לתאיר רווה במח' החינוך במייל. edu@even-yehuda.muni.il או בטלפון:09-8915028

תכנון, פיתוח והשקעות

כפי שבוודאי שמתם לב, בכל רחבי המושבה, מתבצעות עבודות פיתוח ושדרוג תשתיות. בישיבת המועצה האחרונה, אישרנו סעיפי תקציב במיליוני ₪ נוספים שיושקעו באבן יהודה בבנייה, הקמה, פיתוח ושדרוג תשתיות. לעיונכם חלק מן התב"רים (תקציב בלתי רגיל) שאושרו על ידי חברי מליאת המועצה:

א.עדכון תב"ר 1297 תכנון וסלילת רחוב אהבת ציון.
ב. עדכון תב"ר 1294 תכנון וביצוע מעגל תנועה דרך רבין השרון.
ג. עדכון תב"ר 1154 שיפוץ שכונות ותיקות.
ד. תב"ר מס' 1337 שיפוצי קיץ גני ילדים.
ה. תב"ר מס' 1338 שיפוצי קיץ בתי ספר יסודיים.
ו. עדכון תב"ר מס' 1247 מתקן שטיפה וטיאוט.
ז. תב"ר מס' 1339 השלמות פיתוח מתחם ה.צ. 212 מערב.
ח. תב"ר מס' 1210 שיפוץ רחוב ההסתדרות.
ט. תב"ר מס' 1252 הסדרי בטיחות רחוב העצמאות – הרימון.
י. תב"ר מס' 1340 תכנון רחוב בני-בנימין .
יא. תב"ר מס' 1341 תכנון וביצוע מעגל תנועה ברחוב מעלה ארגמן פינת העצמאות .
יב. תב"ר מס' 1342 תכנון וביצוע מעגל תנועה רחוב העצמאות פינת הדקל.
יג. תב"ר מס' 1342 תכנון וביצוע מעגל תנועה ברח' ברקן פינת העצמאות.
יד. עדכון תב"ר מס' 1204 תכנון וביצוע אזור התעשייה החדש.
טו. תב"ר מס' 1341 איכות הסביבה – תכנית חינוכית.
טז. תב"ר מס' 1322 תכנית מתאר .

גן משחקים ליד המתנ"ס

אנו ממשיכים להשקיע בגנים הציבוריים ובמתקני המשחקים. השבוע סיימנו את התקנת רצפת המשחקים החדשה בגן הציבורי שצמוד למתנ"ס. הרצפה החדשה, הותקנה על פי תקן חדש, בטיחותי ומקצועי. כעת יוכלו ילדינו לשחק בבטחה ובהנאה.
המועצה המקומית ממשיכה לפתח ולשדרג את הגנים הציבוריים וגני המשחקים בכל רחבי המושבה. העבודות מתבצעות על פי תכנון מקצועי ולוח זמנים שנקבע על ידי מחלקת ההנדסה שבמועצה. בקרוב, יחלו עבודות נוספות בגן הציבורי בשכונת מכבי.

בניית שני גני ילדים חדשים

לאחר שסיימנו את בניית שני גני הילדים החדשים בשכונת 212 מערב, ולאחר שהתחלנו בבניית בית הספר היסודי החדש ה"ראשונים", אח צעיר ל"בכר" ול"בית אב"י", התחלנו השבוע בבניית שני גני ילדים חדשים בעלות של 2,500,000 ₪ ברחוב ההדרים – השרון, צמוד למתחם בוני הארץ.

אסף סוויסה

ברכות לאסף סוויסה שלנו מאבן יהודה. אסף, נפצע לפני שנה, במהלך קורס קצינים. בעזרת כוח רצון ודבקות במטרה, חזר לאיתנו, אך, לפני שלושה חודשים נפצע שוב מטיל. גם הפעם, הפציעה לא מנעה ממנו לשוב לשירות. בערב יום הזיכרון, הוענקה לאסף דרגה. קהילת אבן יהודה, מצדיעה לך, מאחלים לך בריאות מלאה והצלחה רבה.

שביל אופניים במייסדים

לאחר שסיימנו את עבודות שיפור ושדרוג התשתיות ברחוב המייסדים. הושלם שביל האופניים. כעת יוכלו רוכבי האופניים לנוע בצורה בטוחה, ללא הפרעה וסיכונים. תושבים יקרים, אנא הקפידו ללכת על המדרכה. הימנעו מהליכה על שבילי האופניים המסומנים בירוק.

עדכוני תחבורה

בעקבות פנייתי לשר התחבורה, ח"כ ישראל כץ, התקיימה השבוע פגישה עם הצוותים המקצועיים במשרד, מתכננים מהנדסים ורפרנטים. אנוכי, ביחד עם גידי שר, הצגנו בפניהם את הנושאים לטיפול באבן יהודה. שיפור ושדרוג הסעות תלמידים, הגברת התחבורה הציבורית והרחבת רישיון למוניות שירות לשכונת מכבי, ביטול הכוונה להעתקת תחנת הרכבת בית יהושע בעקבות בניית התחנה החדשה באזור התעשייה החדש פולג, הצבת שילוט והכוונה לאבן יהודה במחלף דרור החדש, השלמת פיתוח סביבתי באזור גשר הולכי הרגל שבמחלף החדש לכיוון המושבה.

לסיום,
השבועיים האחרונים היו עמוסים בפעילות ובאירועים, אני מבקש להודות לכל העוסקים במלאכה, עובדי המועצה, עובדי המתנ"ס, למתנדבים הרבים ולוועדת קשרי קהילה. הוכחנו פעם נוספת שכולנו קהילה איכותית וחזקה.

שבת שלום,