משולחנו של אבי הררי ל- 8.5.15

תושבים יקרים שלום רב,

להלן העדכון השבועי, משולחנו של ראש המועצה, אבי הררי:

סמדר גור ארי

השבוע הלכה לעולמה חברה מיוחדת של רבים מאיתנו. סמדר ויוסי גור ארי, היו מחוברים לקהילת אבן יהודה. הם התנדבו ותרמו רבות בתחומים שונים. לכתה בטרם עת משאיר חלל עמוק.
סמדר, שהדף קצר מלספר על אישיותה, פועלה, חוכמתה ונועם הליכותיה, הייתה דמות חביבה ונעימה שהקרינה חום ואהבה והייתה אהודה ומקובלת בקהילה שלנו. אני מבקש להביע את צערי ותנחומי בפני משפחתה ולקוות שלא תדעו עוד צער.

ל"ג בעומר

השבוע ציינו את ל"ג בעומר במספר מוקדים ובאירוע של חב"ד בספרייה. השתתפתי ביחד עם ההורים והילדים במדורות רבות. ל"ג בעומר, הוא היום השלושים ושלושה לספירת העומר שסופרים מפסח עד לחג שבועות. עובדי אגף החזות, הכשירו מתחמים למען הקמת מדורות וביחד עם עובדי מח' הביטחון, נתנו מענה לכל שאלה, בעיה או תקלה. אני שמח שאירועי החג עברו בשלום וללא תקלות מיוחדות והילדים נהנו. אני מבקש להודות לחבר המועצה, עוז כהן, לשמשון, קב"ט המועצה, עובדי אגף החזות, לוועדי ההורים, הורי הילדים, המתנדבים הרבים ולכל הילדים שעזרו, תרמו, הקפידו על הוראות הבטיחות ובזכותם עברנו ל"ג בעומר שקט ובטוח.

טקס הנחת אבן פינה לבית הספר החדש "הראשונים"
בשעה טובה, אני גאה ושמח להזמין את כל תושבי אבן יהודה לטקס הנחת אבן פינה לבית הספר החדש - "הראשונים" ביום ה', 14 במאי, 11:00. הטקס החגיגי, יערך במעמד, יו"ר הכנסת, ח"כ יולי אדלשטיין, חברי מליאת המועצה, ילדי בית הספר, נכבדים ואורחים נוספים. מצ"ב הזמנה, ראו הזמנה זו כאישית.

מוקד המועצה

מוקד המועצה שהוקם למענכם התושבים, פועל לאורך כל שעות היממה, שבעה ימים בשבוע. במוקד ניתן לדווח על כל בעיה, תקלה ומפגע בו נתקלתם. כמו כן, ניתן לפנות בכל שאלה. המוקדנים עומדים לרשותכם בכל נושא.
מספר הטלפון של המוקד 09-8915000

תשתיות

אנו ממשיכים להשקיע תקציבים ומשאבים רבים בפיתוח ושדרוג התשתיות ברחבי המושבה. העבודות מתבצעות בהתאם לתוכנית העבודה הרב שנתית שאושרה על ידי חברי מליאת המועצה.

כיכר רבין

העבודות לבניית מעגל התנועה בדרך רבין מתקדמות על פי לוח הזמנים שנקבע ובהתאם לתוכנית העבודה של הפרויקט. 800,000 ₪ יושקעו בהקמת מעגל תנועה - כיכר, קרצוף, ריבוד וסלילת הכביש, הסדרי תנועה חדשים, פיתוח גינון, תשתיות תאורה בדרך רבין ועוד.

גני הילדים במתחם בוני הארץ

השבוע יצקו את היסודות לשני גני הילדים החדשים שהחלו להיבנות במתחם בוני הארץ. טקס הנחת אבן הפינה לגנים יתקיים ביום ב', 18 במאי, 17:30. פרסום לתושבים ייצא לקראת המועד.

פרויקט אהבת ציון/ריחן

המועצה נערכת לקראת יציאה למכרז לביצוע עבודות פיתוח ושדרוג תשתיות ברחובות אהבת ציון/ריחן. בין העבודות שיתבצעו: סלילת כביש, הקמת מדרכה, תשתיות תאורה, פיתוח רשת ניקוז ועוד. עלות הפרויקט כ - 2,800,000 ₪.

שדרוג גן שבזי

המועצה סיימה את העבודות בגן שבזי, בצמוד למתנ"ס. 250,000 ₪ הושקעו בשדרוג הגן הוותיק. בין העבודות שהתבצעו: שיפור ותוספת משטח גומי, פריסת הצללה לנוחיות המשתמשים בגן, ובעתיד יותקנו מתקני משחקים נוספים.

חניה מגוננת ברח' עדעד בבאר גנים

בקרוב ייחלו העבודות לביצוע פרויקט חניה מגוננת ברח' עדעד בבאר גנים. 400,000 ₪ יושקעו בפרויקט. בין העבודות שיתבצעו, הקמת מתחם חנייה לנוחיות התושבים והאורחים, הסדרי תנועה ותשתיות תאורה וגינון.

פרויקט גן מכבי

המועצה יוצאת למכרז לביצוע כבישים ומדרכות והקמת פרויקט מתחם מתקני כושר בשכונת מכבי הוותיקה, לרווחת התושבים. בין העבודות שיתבצעו: הקמת רצפת גומי תקנית, הצבת מתקני כושר מתקדמים, תשתיות תאורה וגינון. עלות העבודות כ - 400,000 ₪.

קווי תחבורה

השבוע התקיימה פגישת עבודה בלשכתי בה השתתפו, גורמי המקצוע בתחום התחבורה, גידי שר ומשה מלול, מנכ"ל תחנת מוניות השירות שי – לי. הצגנו בפניו את התפתחות המושבה וקצב גידול האוכלוסין ביישוב. בנוסף, פרשנו את תוכנית האב של אבן יהודה, והתכנון העתידי. ביקשתי ממר מלול לבחון מחדש את מערך קווי התחבורה של מוניות השירות המגיעות לאבן יהודה במטרה להרחיב את השירות לאזורים נוספים. סוכם שמוניות שי-לי, ייכנסו לשכונת מכבי 8 פעמים ביום. פירוט הימים והשעות יפורסם בקרוב.

אולימפיאדת הילדים

אני מבקש לברך את עופרי בן נון, שזכה במדליית כסף בג'ודו באולימפיאדת הילדים שנערכה השבוע בווינגייט. בנוסף, באולימפיאדה השתתפו ילדים רבים מהמושבה שייצגו אותנו בכבוד. יישר כוח ובהצלחה בהמשך.

מתנ"ס אבן יהודה מזמין את תושבי המושבה לאירוע תרבותי נוסף ומרתק. "הישראלי הנודד", מפגש מוסיקלי המלווה בסיפורי הרפתקאות, יתקיים במוצאי חג השבועות, יום א', 24 במאי, 20:30, בבית יחיאל.

שבת שלום לכולם