משולחנו של ראש המועצה ל- 5.6.15

תושבים יקרים שלום רב,

השבוע, רעייתי ואנוכי יצאנו לחופשה קצרה. לאחר שטיילנו, נהנינו וצברנו כוחות מחודשים, אשוב בתחילת השבוע לעבודה.

למרות היעדרותי, להלן העדכון השבועי משולחנו של ראש המועצה, אבי הררי:

השבוע החלה בעבודתה, הגב' ד"ר גלי תיבון, כממלאת מקומו של מנהל מחלקת החינוך, מר  דורון שמחאי. אני מבקש לברך את הגב' תיבון, שהצטרפה למשפחת אבן יהודה ומאחל לה הצלחה רבה בתפקידה.

ד"ר תיבון, בעלת ידע וניסיון מקצועי רב בתחום החינוך. היא מגיעה אלינו, לאחר ניהול של שני בתי ספר תיכון בעיר בת-ים ובעיר מעלות-תרשיחא. בנוסף, זכתה בפרס החינוך של רשת אורט לבית הספר המצטיין ומנהלו, הובילה תכניות למצוינות חינוכית בערים ומועצות אזוריות והיא מרצה ומנחה למורים ומנהלים. ד"ר תיבון, כתבה דוקטורט באוניברסיטת תל אביב ושבה לארץ  מפוסט-דוקטורט באוניברסיטת קרנגי-מלון בארצות הברית.

פרס חינוך לבית ספר בכר

בית הספר היסודי בכר זכה בפרס חינוך מחוזי. זוהי תעודת כבוד והערכה לעבודה קשה ופעילות רבה של מערכת החינוך של המועצה, מנהלת בית הספר, אביבה מורדקוביץ, צוות המורים והעובדים. בשמי ובשם כל תושבי המושבה אני מבקש לברך את המנהלת, המורים וכמובן התלמידים היקרים על הזכייה.

תוכנית מעברים של מחלקת החינוך

השבוע החלו במחלקת החינוך ביישום תוכנית המעברים לילדי הגנים. תוכנית המעברים מיועדת לילדי גן החובה העולים לכיתה א'. ילדי הגנים באבן יהודה, יגיעו במהלך השבועיים הקרובים, לפני כניסתם לכיתה א', למספר פגישות עם ילדי כיתות א' וצוות המורות. בנוסף, גם גננות הגנים נפגשו עם מורות בית הספר לצורך בניית קו מוביל בין הגנים ובין בתי הספר. התכנית שמלווה על ידי מפקחת המחוז מטעם משרד החינוך, מיושמת במטרה להקל על המעבר של הילדים מהגן לבית הספר ומנסה לשלב את כניסתם לבית הספר בצורה חלקה ונעימה יותר.

גן נרקיס

השבוע, נבחר גן נרקיס, לראשונה במחוז מרכז של משרד החינוך, כגן מקדם בריאות. צוות הגן, קיבל תעודות הוקרה והערכה על העשייה הרבה שלהם ופעילותם לקידום הגן כמקדם בבריאות. יישר כוח והצלחה בהמשך.

שיפוצי קיץ

המועצה המקומית אבן יהודה, כמדיניות, משקיעה לאורך כל השנה, בפיתוח ושדרוג התשתיות במוסדות החינוך ברחבי המושבה.  כעת, לפני ששנת הלימודים מסתיימת, המועצה תפרסם מספר מכרזים לשיפוצי קיץ במוסדות החינוך שבישוב. הקבלנים שיזכו במכרזים יעסקו בחודשים יולי, אוגוסט, בשיפוץ, תיקון ושדרוג התשתיות בבית הספר ובגנים, עלות סך כל העבודות 1,500,000 ₪.

במסגרת העבודות בבתי הספר וגני הילדים יתוקנו גגות רעפים, יטופלו ליקויי בטיחות (אם ימצאו) לפי דו"חות יועץ בטיחות מטעם המועצה, יתבצעו עבודות שיפוץ שונות, טיפול שוטף שנתי בכל מתקני המשחק בגנים וקבלת אישורי בטיחות, ייבדקו מערכות חשמל וכיבוי אש, הכנת חיבורים מתאימים למחשבים, צביעה, תיקוני אינסטלציה, איטום וניקוי מרזבים, השלמת גדר היקפית ועוד.

רח' ריחן ואהבת ציון

השבוע, לאחר הליך של מכרז, נבחר קבלן מבצע לעבודות פיתוח ושדרוג תשתיות ברחובות אהבת ציון/ריחן. לאחר חתימה על חוזה ייחלו העבודות: סלילת כביש, הקמת מדרכה, תשתיות תאורה, פיתוח רשת ניקוז ועוד. עלות הפרויקט כ - 2,800,000 ₪.

חניה מגוננת ברח' עדעד בבאר גנים

המועצה חתמה השבוע על צו התחלת עבודה לביצוע חנייה מגוננת ברח' העדעד בבאר גנים. 400,000 ₪ יושקעו בפרויקט. בין העבודות שיתבצעו, הקמת מתחם חנייה לנוחיות התושבים והאורחים, הסדרי תנועה ותשתיות תאורה וגינון.

נקודת מפנה – תרגיל העורף

השבוע נערך בכל הארץ תרגיל נקודת מפנה של פיקוד העורף. באבן יהודה נערך תרחיש של נפילת טיל ברח' השומרון, ליד גני שרונים. המועצה ערוכה לאורך כל השנה לתת מענה בשעת חירום. גם בתרגיל הוכיחו המתנדבים ובעלי התפקידים השונים יכולת גבוהה מאוד, וכל המשתתפים עמדו במשימות וביעדים שהוצבו בפניהם. אני מבקש להודות לסגן ראש המועצה, יול ברדוש, שמילא את מקומי בתרגיל, לקב"ט, שמשון זכריה, לעובדי המועצה ולכל המתנדבים על המקצועיות הרבה שהפגינו.

מועדון החמשישים – חמדה

לאור הצלחת מועדון החמשישים – חמדה, בשיתוף המועצה, המתנ"ס ותושבי אבן יהודה, נוספות עוד פעילויות ואירועים. במוצאי שבת, 20 ביוני, 20:30, יתקיים מפגש נוסף. כל הפרטים בפלייר המצורף.

קידום מעמד האישה

קידום מעמד האישה במושבה, בהובלת חברת המועצה, לימור גיל שני, תופס חלק חשוב ומרכזי בסדר היום של המועצה המקומית אבן יהודה. אנו מייחסים חשיבות רבה לנושא ופועלים כל העת בכדי לעודד פעילויות ואירועים בשלל נושאים בתחום. השבוע התקיימה הרצאתו של אביעד קיסוס, "זה רק בצל", בנושא של סטריאוטיפים, סקסיזם והחפצת נשים. היה מעניין, מצחיק ומרתק. אני קורא לעוד נשים, להגיע ולקחת חלק בפעילות ובאירועים.

שעה בשבוע

המועצה המקומית אבן יהודה בשיתוף המתנ"ס, תיכון הדסים ושאר הארגונים החברתיים, ממשיכים בפרויקט ההתנדבות "שעה בשבוע". תושבי אבן יהודה, וועדת קשרי קהילה, הפעילים החברתיים והמתנדבים הרבים מחממים את הלב בתרומתם הרבה למען הזולת. אני מבקש לברך ולהודות לכל המתנדבים הרבים ולאחל להם כל טוב.

מתנ"ס אבן יהודה

כפי שציינתי בעבר, מתנ"ס אבן יהודה, הגדול באזור, מספק מגוון רחב של פעילויות, אירועים, חוגים ועוד, לכ - 4000 מתושבי המושבה. כחלק מהחינוך הבלתי פורמלי, מעניק המתנ"ס שלל חוויות לכל הגילאים, ותיקים, בוגרים, נוער, ילדים וטף. עובדי המתנ"ס פועלים כל העת על מנת לספק לכם, התושבים, שירות טוב ויעיל. זו הזדמנות להודות ליו"ר המתנ"ס, סגן ראש המועצה, דרור ריבובסקי, למנהל, משה בבל פור ולכל עובדי המתנ"ס על עבודתם הקשה. להלן מספר עדכונים חשובים:

נותר עוד שבוע בלבד לסיום הרישום המוקדם לצהרוני בתי הספר של המתנ"ס, לרישום המוקדם לקייטנות, קורסים ומחנות הקיץ וסיום רישום לבית הספר של החופש. פרטים בפלייר המצורף ובאתר המתנ"ס.

בנוסף, חדש במתנ"ס. סדרת קונצרטים קאמריים לכל המשפחה. בבית יחיאל, בימי שבת בשעה 11:00 בבוקר, בבית יחיאל. פרטים באתר המתנ"ס.

צופים

במוצאי שבת, 6 ביוני, 19:00 יתקיים הפסטיש"בי, של שבט בן יהודה בתנועת הצופים, באמפי שמאחורי אולם הספורט ע"ש רלף קליין. כולם מוזמנים.

שבת שלום