משולחנו של אבי הררי ל- 26.6.2015

שלום לכולם,

השבוע השתתפתי בטקסי סוף השנה בגני הילדים ובבתי הספר. מעבר להתרגשות שמהווה חלק בלתי נפרד מסיום השנה, חשתי גאווה גדולה להיות שותף להצלחות ולהישגים, לעבודה הקשה, לפעילות ולעשייה הרבה של מערכת החינוך שלנו במושבה.סף שנה בבית ספר בכר

שנת הלימודים תסתיים בעוד מספר ימים וילדינו יצאו לחופשת הקיץ שעומדת בפתח. החופש הגדול הינו זמן טוב לנוח, לטייל, לבלות ולמלא מצברים לקראת שנת הלימודים הבאה עלינו לטובה.

המועצה המקומית אבן יהודה החליטה, כי ההשקעה בחינוך היא בראש סדר העדיפויות של המועצה כמדיניות ולא רק כסיסמה. לכן, מירב ההשקעות והמשאבים הן בתשתיות והן בהוצאות שוטפות מופנות לטובת החינוך. הדבר מתבטא בתקציב החינוך של המועצה שצומח מדי שנה. תקציב החינוך באבן יהודה זוכה מדי שנה להגדלה בפיתוח, בתחום הפדגוגי ובתקציבים.

בנוסף לתקציבים הרבים, השקיעה המועצה בשנתיים האחרונות מיליונים רבים, במוסדות החינוך במושבה. בבכר הוקמו מעבדות לימוד מתקדמות, מעבדה טכנולוגית חדשה, נבנה חדר מחשבים, הוכנסו עגלות מחשבים ניידים, שופצו הכיתות והגגות, חצרות המשחקים בבית הספר ונוספו מתקני משחקים לנוחות התלמידים. כמו כן, שופצו ושודרגו מגרשי הספורט הן בצד הצפוני והן בצד הדרומי, נבנתה במת מופעים על המקלט הצמוד אליה, הוחלפו הכלים הסניטריים בשירותים ועוד. לאחר שנים, ביצענו שדרוג באולם הספורט שעבר מתיחת פנים כוללת בעלות של מיליוני ₪, כעת ילדינו נהנים ממתקן ספורט ראוי ומכובד.

בבית אב"י סיימנו את בניית חלק ב' של בית החינוך, השלמנו כיתות, מגרש הספורט מקורה והפיתוח הסביבתי הושלם. הוספנו מתקני משחקים לנוחות התלמידים, הצללות ועוד.

בימים אלו ממש, נשלמת בניית בית הספר "הראשונים", ביה"ס היסודי השלישי של המושבה, אח צעיר לבכר ובית אב"י,  בעלות של 20,000,000 ₪.

לקראת סיום שנת הלימודים והיציאה לחופש הגדול, פרסמה המועצה מספר מכרזים בנושא שיפוצי קיץ. הקבלנים שזכו במכרזים יעסקו בחודשים יולי, אוגוסט, בשיפוץ, תיקון ושדרוג התשתיות בבית הספר ובגני הילדים שבמושבה שלנו. עלות סך כל העבודות 1,500,000 ₪. לאחר סיום השיפוצים, נהנה כולנו מסביבת לימודים ושהיה נוחה ונעימה יותר בבית הספר.

כולנו גאים במערכת החינוך המצטיינת של המושבה. שני בתי הספר, בית אב"י, בכר, ובקרוב גם הראשונים החדש, מהווים מודל לחיקוי לשאר המועצות באזור. ההישגים הפדגוגיים של ילדי המושבה גורמים לנחת בקרב ההורים. שיתוף הפעולה הפורה של המועצה, מח' החינוך, וועד ההורים היישובי שעושה לילות כימים לטובת הילדים, ראוי להערכה ומניב תוצאות חיוביות. חשוב לציין, לשבח ולהודות למנהלי בתי הספר, אביבה מורדקוביץ, אריאלה כהנא, יובל עוז ואלי בצלאל מתיכון הדסים וצוות ההוראה הנפלא שמשקיע רבות למען הצלחת ילדינו.

המועצה המקומית אבן יהודה לא חוסכת מאומה בכל הקשור לילדי ותלמידי המושבה ונעשה כל שיידרש בכדי לספק עבורכם את כל הכלים הדרושים להצליח בלימודים ולהגיע להישגים.

חופשת הקיץ לצד הנאות רבות, חוויות וריגושים, טומנת בחובה גם סכנות לא מעטות. עליכם הורים, תלמידים וילדים יקרים, לנהוג ביתר זהירות, לשים לב, סוף מעשה במחשבה תחילה. אני מאחל לכולנו חופשת קיץ בטוחה ושלווה, סעו חגורים והיזהרו בדרכים ושנתראה כולנו בריאים ושלמים בתחילת שנת הלימודים.אבי הררי ראש המועצה נפרד מאריאלה כהנא, מנהלת בית החינוך בית אב"י

לסיום, השבוע נפרדנו מאריאלה כהנא, מנהלת בית חינוך, בית אב"י. אריאלה הגיעה לאבן יהודה לפני ארבע שנים והייתה שותפה מלאה בבניית בית הספר הצומח שהפך עם השנים לבית שני עבור ילדי המושבה. אריאלה, ניהלה את בית החינוך בצורה מעוררת התפעלות, במסירות, בהשקעה יתרה, בהתמדה, בחריצות, באהבה והדף קצר מלהכיל את כל מילות הפירגון המגיעות לה. עם השנים אריאלה הפכה לחלק בלתי נפרד מהנוף שלנו ומחיי הקהילה באבן יהודה.
אני מבקש לאחל לה בריאות, הצלחה רבה וכל טוב.

שבת שלום

התמונות באדיבות דן בן ארי ורן סיטון.