משולחנו של אבי הררי 10.7.15

שלום לכולם.

הדסים

"התקווה נמצאת בחלומות, בדמיון ובאומץ של אלו המעיזים להפוך חלומות למציאות". (ג'ונס סאלק).

אני שמח לעדכן על כך שהשבוע עשינו צעד גדול נוסף קדימה בתחום החינוך. המועצה המקומית אבן יהודה וויצ"ו הדסים, סיכמו על שיתוף פעולה מלא בכל הנושאים והתכנים החינוכיים -
פדגוגיים שנלמדים בתיכון הדסים, לטובת ילדי אבן יהודה.

בנוסף, בפגישה שהתקיימה בהדסים בהשתתפות הנהגת והנהלת ויצ"ו העולמית, הצגתי בפני הנוכחים את עיקרי החזון שלי להקמת קמפוס חינוכי – תרבותי לילדי המושבה בתוך הכפר. עיקרי התוכנית: לצד בית הספר התיכון, יוקם בית ספר יסודי נוסף לילדי
המושבה, יוקמו גני ילדים, ייבנה מתנ"ס חדש, פארק משחקים, פינות פנאי ומתחמים ירוקים.

בישיבה נכחו ביחד עמי גם חברת המועצה, זיו קמיני ומ"מ מנהל מח' החינוך, ד"ר גלי תיבון, פרופ' רבקה לזובסקי – יו"ר הנהלת ויצ"ו עולמית, יגאל דקל – מנכ"ל ויצ"ו עולמית, ד"ר כרמלה דקל – יו"ר אגף החינוך ויצ"ו עולמית, ו"הדודות מקנדה", קלאודיה – נשיאת ויצ"ו קנדה (CHW), אלינה – מנכ"לית ויצו קנדה (CHW) וזאב טויטו
– מנכ"ל כפר הנוער ויצ"ו הדסים.

הצגת עיקרי התוכנית בפני האורחים התקבלה באהדה רבה וחברי הנהגת ויצ"ו מחו"ל, נתנו לי את ברכת הדרך להמשך התהליך ולבניית מודל עבודה.

רעיון הקמת קמפוס חינוכי – תרבותי לילדי אבן יהודה בהדסים, הינו חלום רחוק, אך כל חלום רחוק סופו להתגשם. אני שמח שיצאנו לדרך.

פרויקט אני שמח

אנו ממשיכים בפרויקט "אני שמח" באבן יהודה. המועצה רואה חשיבות רבה במיזמים חברתיים – קהילתיים למען הקהילה. "אני שמח", משלב בין ילדים בעלי צרכים מיוחדים בקהילה. התוכנית היא יוזמה של קבוצת תושבים – הורים, לתלמידים עם צרכים מיוחדים.

התכנית נולדה מתוך הכרת המציאות של ילדים ונוער בעלי צרכים מיוחדים, אשר חסרים במיומנויות חברתיות וכפועל יוצא, סובלים מבדידות חברתית. הדבר מונע מהם השתלבות בקהילה. הרעיון המרכזי של התכנית, הינו מתן מענה חברתי לילדים ומשפחות של ילדים בעלי צרכים מיוחדים באבן-יהודה ובסביבה, במטרה לאפשר להם להשתלב חברתית בקהילה.
אנו פונים אליכם, ההורים לילדים עם צרכים מיוחדים, לקחת חלק בתכנית, להשפיע על ההוויה היומיומית ועל עתיד ילדיכם ולקחת חלק מהותי בבניית חברה סבלנית, סובלנית ומתוקנת. חברה המכילה ומחבקת את כלל ילדיה. אני מבקש להודות לחבר המועצה, עוז כהן, על הובלת הפרויקט.

חינוך

הורים יקרים, שיבוץ התלמידים העולים לכיתות א' בבתי הספר היסודיים הסתיים. השיבוץ לכיתות בתוך בתי הספר יימסר להורים על ידי הנהלות בתי הספר ב-18 לאוגוסט. לגבי גני הילדים, בקשות ההורים לשינוי השיבוץ בגני הילדים נדונו בוועדה מקצועית במחלקת החינוך ביום ה-7 ליולי. התשובות להורים תימסרנה עד ליום ה-30 ליולי ולא מיידית, משום שאנחנו מחכים להחלטה הנוגעת לעניין במשרד החינוך.

תוכנית מתאר אבן יהודה

המועצה תקיים יום עיון פתוח לקהל, בנושא תכנית המתאר של אבן יהודה, בשיתוף התושבים ב – 2.8, 20:00 בבית יחיאל. תושבי המושבה מוזמנים לקחת חלק, לשמוע ולהשמיע במפגש בו ישתתפו, נציגי המועצה, נציגי ציבור, ואנשי המקצוע מחברת האדריכלים והיועצים ממשרד עמוס ברנדס.
תכנית המתאר מתבצעת במסגרת הסדרתם של הליכי התכנון והבנייה בישראל. תכנית מתאר מקומית היא תכנית מתאר ברמה של הרשות המקומית, אשר בתוכה יש התייחסות לתיחום של שטחים, אחוזי בנייה, הוראות בנייה, מגבלות בנייה, מקומות לפינוי אשפה, בתי עלמין, מבני ציבור, דרכים בשטח היישוב ומאפיינים נוספים של התכנון העירוני. תכנית המתאר המקומית נגזרת מתוכנית המתאר המחוזית ומתוכנית המתאר הארצית ואינה יכולה לסתור את התוכניות בדרג שמעליה.

צופים

שבט בן יהודה אימפריה.
בתחילת השבוע, ביקרתי במחנה שבט הצופים. גאווה גדולה. 650 חניכים מכיתות ד' ועד יב', יצאו למחנה. אליהם הצטרפו ליום אחד, 124 ילדי כיתה ג' להכרות ומוטיבציה לקראת הצטרפותם לשבט בשנה הבאה. הצופים מאבן יהודה זכו במספר פרסים:
מקום 1 בטיחות
מקום1 פרס מחנה כללי
מקום 1 מרכז פעילות
מקום 1 שער
מקום 2 תורן
מקום 3 פנש
ובנוסף כמובן פרס מקום ראשון לפעילים שזכו גם במכוניאדה!!!!!

ברכות לטל הרמן ולכל מדריכי וחניכי שבט בן יהודה ובהצלחה בשנת הפעילות הקרובה.

סוף שנת הפעילות לויצ"ו אבן יהודה

ברביעי ציינו את סוף שנת הפעילות לויצ"ו אבן יהודה. לאורך 73 שנות קיומה של ויצ"ו באבן יהודה, רקמה המועצה מערכת יחסים חמה עם הסניף המקומי ושיתוף הפעולה בינינו ראוי להערכה. אני מבקש לברך את אורנה דקל, על הובלת ויצ"ו אבן יהודה, על העשייה המשותפת, העזרה ההדדית לקהילה והפעילות הברוכה למען קהילה חזקה ומיטבית.
ביחד איתי הגיעו לברך חברת המועצה ומחזיקת תיק מעמד האישה, לימור גיל שני וחבר המועצה, עוז כהן, מחזיק תיק השירותים החברתיים. הענקתי תעודות הוקרה למתנדבות ואיחלתי לכל המשתתפים המשך פעילות ועשייה פורייה.

מכרזים

כחלק משיפור השירות לתושב, ובעקבות הגידול באוכלוסיית המושבה, המועצה מגייסת כוח אדם איכותי על מנת שנוכל להעניק לכם התושבים, שירות טוב יותר. השבוע נסגרו המכרזים לקב"ס במחלקת החינוך ולהנדסאי נוסף במחלקת ההנדסה. בקרוב תתכנס וועדת המכרזים לבחור את המועמדים הטובים והמתאימים וביותר לתפקיד.

מתגייסים

בחמישי ערכה המועצה ערב הוקרה לכבוד המתגייסים בני ובנות המושבה. 145 מתגייסים חדשים, יילבשו בקרוב את מדי החאקי של צבא הגנה לישראל וימלאו את חובתם בשירות צבאי. אני מבקש לאחל לכל המתגייסים שירות קל ומהנה, צאו לשלום וחזרו בשלום, שימרו על עצמכם ודעו שההורים בבית וכולנו כאן באבן יהודה מחכים לשובכם בריאים ושלמים. בהצלחה.

מלגות

השבוע פרסמה המועצה "קול קורא" להענקת מלגות לסטודנטים תושבי אבן יהודה. שכר הלימוד באוניברסיטאות ובמכללות גבוה מאוד ואנו במועצה מנסים לעזור במעט בשכר הלימוד על ידי הענקת מלגה. באתר האינטרנט של המועצה ניתן למצוא את הקריטריונים לקבלת מלגה ולהוריד טפסים להגשה. שימו לב למועד האחרון להגשה.

בית ספר ראשונים

בניית בית הספר החדש, הראשונים, הולכת ונשלמת. אנו במועצה עושים כל שנדרש על מנת שבית הספר יהיה מוכן בזמן לפתיחת שנת הלימודים. העבודות נמשכות במרץ רב והקבלנים עובדים לילות כימים על מנת לעמוד בלוח הזמנים שנקבע. במהלך חודש יולי נשלים את כל הצטיידות הכיתות.

אירועי קיץ

השבוע פורסמה תוכנית פעילויות ואירועי הקיץ של המועצה המקומית אבן יהודה והמתנ"ס המקומי. התוכנית מגוונת, יצירתית, מעניינית ומלאת תכנים, כך שכל תושב בכל גיל יכול להשתתף בפעילויות ובאירועים השונים. אני מבקש להודות לעובדי המועצה ולכל עובדי המתנ"ס על עבודה מאומצת ובניית תוכנית אירועי הקיץ למען התושבים.

אני קורא לכל תושבי המושבה להגיע ולקחת חלק באירועי הקיץ.

שבת שלום

תמונות באדיבות רון סיטון ודן בן ארי