משולחנו של אבי הררי ל- 16.10.15

שלום לכולם,

טקס חנוכת בית חינוך הראשונים

תושבים יקרים, שלב א', של בניית בית חינוך הראשונים הסתיים.
אני מתכבד להזמין את כל תושבי אבן יהודה לטקס חנוכת בית חינוך הראשונים, שיתקיים, ביום ה', 29 באוקטובר, בשעה 16:00. הטקס יתקיים במעמד יו"ר הכנסת, ח"כ יולי אדלשטיין.

גן חרצית וחמנייה

היום, שישי, ערכנו את טקס חנוכת שני הגנים החדשים במתחם בוני הארץ, בהשתתפות הורי וילדי הגנים, חברי המועצה, יול ברדוש וזיו קמיני, עובדי המועצה ואורחים נוספים. עלות בניית שני הגנים 2,500,000 ₪.
בשנתיים שחלפו, השקיעה המועצה תקציבים ומשאבים רבים והשלימה פערים במספר תחומים, בחינוך, בבנייה, הקמה, פיתוח ושדרוג תשתיות בכל רחבי המושבה. בעקבות קצב הגידול הדמוגראפי של ילדי אבן יהודה, נבנה בית חינוך הראשונים, נבנו ארבעה גני ילדים חדשים ברחוב ההדרים ובשכונת 212 וכעת הסתיימה בניית שני גני ילדים חדשים במתחם בוני הארץ. אני מבקש להודות לכל עובדי המועצה, מחלקת החינוך, מחלקת ההנדסה, הגננות והסייעות על העזרה והתרומה להקמת הגנים החדשים.

תנועת הנוער העובד והלומד

בתחילת השבוע אירחתי בלשכת ראש המועצה את מזכ"ל תנועת הנוער העובד והלומד, רועי יסוד. בישיבה השתתפו גם חברות המועצה, זיו קמיני ויפה עובדיה ומ"מ מנהל מח' החינוך, ד"ר גלי תיבון. זוהי הפעם השלישית שאנו נפגשים במטרה לקדם הקמת קן חדש לתנועה באבן יהודה. בפגישה הצגתי את פעילויות תנועות הנוער באבן יהודה ואת ההשקעות התקציביות – כספיות בחינוך, בתנועת הנוער ובילדי המושבה. סיכמנו על המשך דרכי שיתוף הפעולה ועל התוכנית העתידית להקמת קן לתנועת הנוער העובד והלומד.

משמר אזרחי ומתנדבים

אני שמח וגאה על כך שמתנדבים רבים מצטרפים למשמר האזרחי באבן יהודה ומבקשים לקחת חלק בשמירה על הבית. רבים מהתושבים רואים חשיבות גדולה בתרומה הרבה שבהצטרפות לכחולי המדים.
אנו במועצה, נמשיך להשקיע ולעודד את עבודת המשמר האזרחי, במטרה לטפח ולצרף כמה שיותר מתנדבים חדשים שיפעלו בשטח ויעזרו בשמירה על הביטחון, הסדר הציבורי ומניעת פעילות פלילית אחרת.
החשיבות לקהילה ולאיכות החיים שמוסיפים המתנדבים המדהימים ראויה להערכה של התושבים. אני מבקש להודות לכל המתנדבים היקרים וקורא לכל תושבי אבן יהודה להצטרף לפעילות.
אני מבקש להודות ליו"ר וועדת הביטחון, מ"מ ראש המועצה, יול ברדוש וכל חברי הוועדה, לשוטר הקהילתי, אבי שמואל, לקב"ט המועצה, שמשון זכריה ולכל המתנדבים על ההתגייסות בימים אלה בפרט ולאורך כל השנה בכלל. תודה רבה.

ספרייה

השבוע התקיים אירוע קהילתי נוסף בספריית אבן יהודה. מועדון הספרות אירח, בערב מהנה, הרצאה משובחת, קולחת ומרתקת אודות "סיפור על אהבה וחושך" של עמוס עוז.
סריית אבן יהודה, הפכה בשנים האחרונות למקום מפגש תרבותי לרבים מתושבי המושבה. אני מזמין את כל חובבי הספר ושוחרי התרבות להגיע למפגשים הבאים ולכל הפעילויות הנהדרות בספרייה.
מפגש ראשי רשויות
בחמישי, נערכה פגישה עם ראשי ראשיות יהודיות וערביות בשלטון המקומי במעמד מ"מ ראש הממשלה ושר הפנים, ח"כ סילבן שלום ויו"ר השלטון המקומי מר חיים ביבס. במהלך הפגישה ביקש השר מכול ראשי הראשיות לפעול להרגעת הרוחות.
ראש העיר נצרת עלי סאלם הודיע שימנע מחברי הכנסת הערביים להיכנס לעירו להתסיס את התושבים, בנוסף הזמין את אזרחי ישראל להגיע לנצרת ללא חשש ולהיות האורחים שלו.

מלגות

בשלישי, נערך טקס חלוקת המלגות לסטודנטים, בני המושבה. אנוכי, ביחד עם סגן, חבר המועצה, עומרי פלד, הענקנו מלגת לימודים לשנה הקרובה, לכ- 50 צעירים, שעמדו בקריטריונים של וועדת המלגות.

בהצלחה לכולם בשנת הלימודים.

מדע וחלל בהדסים אבן יהודה

בחמישי בבוקר אירחנו בתיכון הדסים את האסטרונאוט הגרמני, ריינולד אוואלד. בפגישה השתתפו גם מחזיקת תיק החינוך, זיו קמיני, מנהלי בתי הספר, אלי בצלאל ואביבה מורדקוביץ וכמובן, עדי ניניו שלנו מאבן יהודה. ריינולד, הגיע לישראל במסגרת אירועי שבוע החלל הבינלאומי שנערך בירושלים ושיתף את תלמידי תיכון הדסים בחוויותיו המרתקות. בפגישה בינינו, הצגתי בפניו את המושבה שלנו, את מערכת החינוך המצטיינת וכמובן את פעילות החלל והמדע בהדסים ובבית הספר בכר. לאחר שהענקתי לאורח מתנה, ציור שהוכן על ידי ילדי כיתה א' בבכר, הודיתי וציינתי לשבח את תושבת אבן יהודה, עדי ניניו, שמובילה את נושאי המדע והחלל במקצועיות רבה ותורמת לקידום התחום בקרב ילדי המושבה.

וועדי הורים

השבוע, לאחר שגם בבתי הספר חזרו לשגרת הלימודים, נבחרו נציגי וועדי ההורים. אני מבקש לברך את, שגיא אשכנזי, שנבחר ליו"ר הנהגת ההורים בתיכון הדסים, את ברק פלאצ'י שנבחר בבית חינוך בית אב"י ביחד עם חברים נוספים, את נעמה הספיל שנבחרה בבית חינוך הראשונים ביחד עם חברי הנהגה נוספים ואת חברי פורום ההנהגה המשותפת בבית הספר בכר. הבחירה שלכם, חברי הנהגת ההורים, הינה תעודת הוקרה והערכה על מעורבותכם ותרומתכם לחיי הקהילה שלנו בבתי הספר ובאבן יהודה.
אני והמועצה נמשיך לשתף פעולה בכל נושא למען ולטובת קידום ילדינו ונמשיך לפעול ולעשות כל שיידרש בכדי להעניק לתלמידי המושבה את הכלים הטובים ביותר להצליח.

במוצ"ש פותחים שנה בצופים

טקס פתיחת השנה של תנועת הצופים, יתקיים במוצאי שבת, 17.10. שבט בן יהודה של הצופים, הינו מהגדולים באזור השרון ומונה כ - 1,000 חניכים. שבט הצופים שלנו באבן יהודה, מהווה מודל לחיקוי וגאווה עבור, שבטים נוספים באזור ועבור כל תושבי המושבה. שבט בן יהודה, הגיע בשנים האחרונות להישגים רבים ובכל המפגשים הארציים מוביל וזוכה במקומות הראשונים ובגדול. אני מאחל לכול המדריכים והחניכים, שתמשיכו להוביל, להצטיין, להתפתח, להתקדם ולנצח. אני מבקש לברך את טל הרמן, שהגיע לאבן יהודה ופותח כאן בפעם הראשונה את שנת הפעילות. שיהיה לך הצלחה רבה בדרכך החדשה. הצלחתך היא הצלחתנו.

מסיק זיתים בבית הספר בכר

הבוקר, שישי, השתתפתי במסיק זיתים ביחד עם תלמידי בית הספר בכר. בארבע השנים האחרונות, מקיימים בבכר מסורת מבורכת של מסיק זיתים ברחבי המושבה, הן בשטחים הציבוריים והן בשטחים הפרטיים. מהזיתים מופק שמן שמשווק בבקבוקים לתושבים. ההכנסות קודש לטובת מסיבת הסיום. מדובר בפרויקט משותף לצוות המורים והנהגת ההורים. ברכות על היוזמה והפעילות היפה ויישר כוח על עבודת האדמה החשובה.

תערוכת צילומים – דן בן ארי

השבוע ביקרתי בתערוכת הצילומים של דן בן ארי שלנו. צילומיו ותמונותיו של דני, מוצגים כעת בתערוכה חדשה. אורחי ומבקרי התערוכה, התפעלו מיצירות האומנות שלו. אני קורא שוב לכל התושבים, להגיע לתערוכה.

אני מבקש להשתתף בצערם של משפחת אלשטיין על פטירתו בטרם עת של שי. שלא תדעו עוד צער.

שבת שלום,

תמונות באדיבות דן בן ארי