משולחנו של אבי הררי ל- 23.10.15

תושבים יקרים, שלום לכולם.

המצב הביטחוני בארץ ממשיך לעורר דאגה בקרב כולנו, אנו במועצה, עוקבים בתשומת לב אחר האירועים, מקיימים הערכות מצב בשוטף ופועלים על פי הנחיות משטרת ישראל וכוחות הביטחון. לאור המשך הדריכות, אני קורא לכל התושבים בכלל והורי הילדים בפרט להצטרף למערך ההתנדבות ולתגבר את המשמרות בתחנות ההסעה בבוקר ובצהריים, בזמני ההסעות של בתי הספר.
אני מניח שכולם מודעים לחשיבות העניין ולצורך לשמור על ילדינו אז אנא אל תהססו להתנדב !

תגבור השמירה בגני הילדים

בהמשך למצב הביטחוני, המשכנו ביישום תוכנית תגבור השמירה בגני הילדים. בעקבות המחסור בשומרים, החלטנו שלא להמתין ולגייס מאבטחים צעירים, יוצאי צבא שעברו הכשרה ומאושרים על ידי משטרת ישראל. לאחר שתודרכו על ידי קב״ט המועצה, שמשון זכריה, שובצו המאבטחים בגנים.

טקס חנוכת בית חינוך הראשונים

תושבים יקרים, שלב א', של בניית בית חינוך הראשונים הסתיים.
אני מתכבד להזמין את כל תושבי אבן יהודה, לטקס חנוכת בית חינוך הראשונים, שיתקיים, ביום ה', 29 באוקטובר, בשעה 16:00. הטקס יתקיים במעמד יו"ר הכנסת, ח"כ יולי אדלשטיין.

טקס יישובי לזכרו של יצחק רבין ז"ל

השבוע נציין את היום בו נרצח ראש הממשלה ושר הביטחון, יצחק רבין ז"ל. הטקס היישובי יתקיים ביום רביעי, 4 בנובמבר, 20:30 , בקולנוע לב שבקניון. הציבור מוזמן.

בבית חינוך בית אב"י, קיימו היום, שישי, מעגל שיח בהשתתפות תלמידים ובו שוחחו על נושאים ערכיים חשובים של מניעת אלימות, הידברות, קבלת האחר, הקשבה לדעות שונות ועוד. התלמידים הכינו מיצגים מרשימים ואומנותיים. אני מבקש להודות לצוות ההוראה, להורים ולילדים על הכנת פעילות חשובה זו.

תוכנית אב לחינוך

בשישי, נפגשתי ביחד עם מחזיקת תיק החינוך, זיו קמיני ומ"מ מנהל מח' החינוך, ד"ר גלי תיבון, עם הנהגות ההורים. דנו בהמשך קידום תוכנית האב לחינוך, ההיבטים הפדגוגיים והערכיים ועדכנתי את הנוכחים על כך שהתוכנית של אבן יהודה, נמצאת על שולחנה של הוועדה העליונה במשרד החינוך לפני קבלת אישור ותוקף. אני מבקש להודות לכל הצוותים החינוכיים והנהגות ההורים שלקחו חלק בהכנת התוכנית. ברגע שיתקבלו החלטות אעדכן את כולכם.
בנוסף, אני רוצה לברך ולשבח את הצוות החינוכי, הנהגת ההורים בבכר והילדים על כך שהשבוע, כיבדו (לא בשעות הלימודים), את עובדי הניקיון, בני המיעוטים, בקפה ועוגה. המחווה היפה מצביעה על הערכים, הסבלנות והרצון לפיוס ושלום.

סיום הקמת חנייה מגוננת וגן משחקים בבאר גנים

השבוע הסתיימו עבודות הקמת פרוייקט חניה מגוננת וגינת המשחקים בבאר גנים. 1,000,000 ₪ הושקעו בחניות ציבוריות לטובת התושבים, הקמת משטח גומי תקני, מתקני משחקים, מתקני כושר, הצללות, פיתוח סביבתי ירוק ועוד. העבודות הן חלק מתכנית כוללת לפיתוח ושדרוג התשתיות שמתבצעת כעת ברחבי אבן יהודה על ידי מח' ההנדסה והתשתיות של המועצה. אני מבקש להודות לעובדי מח' ההנדסה והתשתיות של המועצה על העבודה המקצועית והמהירה ומזמין את כל תושבי אבן יהודה ושכונת באר גנים להגיע וליהנות בגינה החדשה.

ישיבת מליאת המועצה

ישיבת מליאת המועצה תתקיים ביום חמישי 29.10.15, 19:30, במשרדי המועצה.על סדר היום:

1. הענקת תעודת הוקרה לירדן מאירסון, זוכת מדליית זהב באליפות הארץ.
2. אישור שכר בכירים – מנהל מחלקת חינוך, בהתאם לגודל הרשות, מותנה באישור משרד הפנים.
3. מינוי יו"ר וועדת ביקורת.
4. אישור המועצה להתקשרות ללא מכרז לביצוע קיר אקוסטי במתנ"ס – לא הוגשו הצעות. (אישור חוו"ד דעת יוע"מש).

פיתוח ושדרוג גנים ציבוריים וגני משחקים

בתחילת השבוע החלו עבודות נוספות לפיתוח ושדרוג תשתיות ברחבי המושבה. בגנים הציבוריים וגני המשחקים הישנים, בשכונות דרוקר ומכבי, יתבצעו עבודות שיפור, שדרוג וחידוש הגנים והמתקנים. על פי תוכנית העבודה של המועצה המקומית, העבודות הבאות להקמת גנים ציבוריים וגני משחקים, יתבצעו בשכונת 212 מערב ובשצ"פ ברח' המחתרת.

ילדי אבן יהודה מהדסים במסע בפולין

השבוע הגעתי בחצות, לברך את ילדי אבן יהודה הלומדים בתיכון הדסים, לרגל יציאתם למסע בפולין. מסורת היציאה לפולין, חשובה לעם היהודי ולמדינת ישראל. אני מלא הערכה להנהלת התיכון, לילדים ולהוריםשנרתמו לפרוייקט החינוכי שבו יוצאים נערים ונערות במשלחת ישראלית גאה לבקר בפולין. זוהי תעודת כבוד לבית הספר ולנו כקהילה חזקה ואיתנה שיוצאת בראש מורם מלאי גאווה, לזכור ולא לשכוח.

עדכוני מתנ"ס

תרבות מהשורה הראשונה באבן-יהודה

נמשכת מכירת כרטיסים להצגת מבוגרים ראשונה לעונה. "לחנך את ריטה" של תיאטרון בית ליסין. ביום א' 25.10.15 בשעה 20:30 בבית הספר האמריקאי.

פותחים שנת פעילות חדשה של טוויסט

ביום שלישי 27.10.15 בשעה 17:00 במרכז הנוער (מתחת לספרייה)

קהילה נגישה

קורס לפעילים ללא תשלום. ביום שלישי, ה- 27.10 בשעה 20:00, יפתח קורס פעילים להובלה ולניהול פרויקטים חברתיים מקומיים בנושא. הקורס הינו חינמי וניתן כשירות לתושבים. אם הינכם בעלי צרכים מיוחדים, נשמח אם תצטרפו.

התנדבות זהב בגן

השבוע נערך המפגש הראשון והמוצלח עם מתנדבי זהב בגן, בהובלת הרכזת החדשה ורדה טייב. אנחנו נשמח לסיוע שלכם בגיוס מתנדבים חדשים. פרטים במתנ"ס.

עושים שכונה

במסגרת הפעילות הקהילתית של המתנ"ס והמועצה, ברצוננו ליצור השנה אירועים קהילתיים לתושבי השכונות השונות באבן יהודה.
בין אם זה הדלקת נרות שכונתית או הקמת גינת ירק או כל רעיון אחר שיבוא מכם אשר ייטיב עם תושבי שכונתכם.
לצורך כך, אנו מחפשים מתנדבים פעילים אשר ירצו להיות בצוות המוביל של הפעילויות והאירועים בשכונתם.
להצטרפות, שלחו מייל בצירוף שם וטלפון ומאיזו שכונה אתם kehila@eveny.matnasim.co.il

פורום נשים בעסקים אבן יהודה

פורום נשים בעסקים שמובילה המועצה בשיתוף ויצ"ו אבן יהודה, מחדש את פעילותו ומזמין את הנשים בכלל ובעלות העסקים הפרטיים בפרט, להשתתף במפגש מקצועי לקידום עסקי נשי.
במהלך המפגש תיחשף התוכנית המלאה של קורס המותאם לניהול עסק עצמאי של נשים.

אני מבקש לברך את הגב' אורנה דקל יו"ר ויצ"ו ואת חברת המועצה ומחזיקת תיק קידום מעמד האישה, לימור גיל שני, לשנת עשייה פורייה.

פרויקטים קהילתיים

המועצה ממשיכה לפעול כל העת בנושאי רווחה וקהילה. אני מבקש להודות לחבר המועצה, עוז כהן, שמוביל את המחלקה והפעילות למען התושבים.

שבת שלום לכולם,