לא חונים בחניית נכים - נגישות במושבה

המועצה המקומית אבן יהודה, ממשיכה להשקיע תקציבים ומשאבים בהנגשת המרחבים הציבוריים לאוכלוסיות המיוחדות, זאת, בהמשך למדיניות, לתוכנית השנתית ולמחוייבות לציבור הנכים.

המועצה הודיעה לתושבי המושבה על אכיפה מוגברת בנושא החנייה במקומות המיועדים לנכים.

כמו כן, לאחרונה, מקדמת המועצה השלמת מספר פרויקטים בתחום הנגישות במבני הציבור של המועצה המקומית אבן יהודה. לאחר שהונמכו אבני השפה במספר מוקדים במרכז המושבה, הותקנו מעקות שישמשו לעזר וימנעו נפילה. העבודות מתבצעות בהמשך למדיניות ראש המועצה, אבי הררי, ביחד עם חברי מליאת המועצה, שפועלים על מנת להנגיש את שירותי המועצה לכל האוכלוסיות.

נגישות היא מידת התאמתה של מערכת לשימושם של אנשים בעלי יכולות גופניות, נפשיות ושכליות מגוונות ככל האפשר, לרבות אנשים שהיכולות שלהם באחד מהתחומים נמוכות עד כדי לקויות.

המועצה המקומי אבן יהודה, משקיעה בכל שנה במספר פרויקטים המשמשים להנגשת שירותי המועצה לאוכלוסיות השונות. הרבה פעמים יש להקפיד שההתאמה תהייה מידתית לקושי התפקודי כך שתאפשר שוויון הזדמנויות ולא אפליה מתקנת והרבה פעמים יש לוודא שרק אנשים עם לקות אכן זוכים להתאמה.

כמו כן, המועצה מקימה את סיירת הנגישות של אבן יהודה, בהובלת חבר מליאת המועצה, עוז כהן. הסיירת מקדמת ערכים חשובים של התנדבות, אכפתיות, מנהיגות קהילתית ורגישות חברתית. הסיירת תפעל בכל רחבי המושבה ותטפל בנושאים שמקשים על אוכלוסיות שונות בחיי היום יום.

ראש המועצה, אבי הררי:" נושא הנגישות עומד לנגד עיניהם של כל חברי מליאת המועצה ואנו פועלים כדי לשנות, לתקן ולעזור ככל שניתן. אני קורא לכל תושבי המושבה להתגייס לסיירת הנגישות. לשם הוצאת הפרוייקט לפעול והצלחתו אנו זקוקים לעזרה שלכם.

אני מבקש מכל הנהגים והמשתמשים בדרך, לשים לב לתמרור והוראות החוק ולא להחנות בחנייה שמיועדת לנכים. בנוסף, בחודשים האחרונים החלה לפעול באבן יהודה תוכנית "קהילה נגישה". התכנית פרי יוזמה של מועצת אבן יהודה, המחלקה לשירותים חברתיים והחברה למתנ"סים בשיתוף תושבים עם צרכים מיוחדים. אני מבקש להודות למחלקה לשירותים חברתיים של המועצה, לחבר המועצה עוז כהן שפועל לילות כימים בהתנדבות למען הנושאים החברתיים".