משולחנו של אבי הררי ראש המועצה ל- 12.8.16

משולחנו של ראש המועצה אבי הררי.

תושבים יקרים,

אני שמח לעדכנכם בארועי השבוע והעתיד לבוא :

1. בחירת מנהלת בית ספר בכר:

אני שמח מאוד ורוצה לברך את ממלאת מקום מנהלת בית הספר בכר, הגברת אתי חודדה - מעתה - מנהלת רשמית של בית הספר.
וועדה מיוחדת במשרד החינוך אישרה למנות את אתי לתפקיד מנהלת בפועל.
אני מכיר את אתי אשר עובדת בבית הספר מעל 20 שנה, כמורה, מחנכת ,מרכזת ועד סגנית מנהלת .
בעקבות עזיבתה במהלך השנה של המנהלת אביבה מורדקוביץ' קיבלה לידה אתי את ניהול בית הספר.
אתי נכנסה לתפקיד בצורה חלקה והתמודדה עם כובד התפקיד בצורה מוצלחת ביותר.
כאמור, עם מינויה הרשמי כמנהלת בית הספר, אני בטוח כי תמשיך ותוביל את צוות בית הספר והתלמידים לעבר הצלחות רבות והשגים משמעותיים.
שיהיה בהצלחה - הצלחתה - הצלחתנו.

2. גאווה ישובית :

אני רוצה לברך במילים חמות שתי תושבות אבן יהודה מתחום החינוך על מינויים חדשים בתחומם המקצועי.
לגברת רחלי קור, אשר נבחרה לנהל את בית הספר "גוונים" לחינוך מיוחד בכפר סבא
ולגברת מיכל עזרא אשר נבחרה לנהל בית ספר חדש בשכונה הירוקה בכפר סבא גם כן.
שלשום התקשרתי אליהן, בירכתי אותן ואמרתי כי מבחינתי הן מייצגות את אבן יהודה כולה ושאני בטוח שכמוני, כולם גאים בהן.
יישר כח.

3. סירוס ועיקור חתולים:

אנו נמצאים בהליך מיוחד מול משרד החקלאות בעניין.
כידוע לכם, המועצה תקצבה בשנת 2015, בעשרות אלפי שקלים, את עיקורם וסירוסם של החתולים באבן יהודה.
בשנת 2015, משרד החקלאות לא קיים קול קורא בנושא ולכן העלות כולה יצאה מכיס המועצה ( מכיס הציבור כולו)
השנה הגשנו קול קורא אך למרבה הצער, מתוך כ 89 רשויות רק כ 21 רשויות קבלו תקצוב ואנחנו לא בינהם.
יחד עם וטרינר המועצה אודי זהרוני ויחד עם משרד הפנים ורשויות נוספות, התאגדנו וביקשנו כולנו בקשה מיוחדת נוספת - בקשה אשר תאפשר לנו לסרס ולעקר עד כ 500 חתולים.
אני מודע לעניין תקופות ההמלטה ומודע להתרבות החתולים.
אני עובד על כך בחודשים האחרונים יחד עם חבר המועצה עוז כהן ומכיר את הפרטים היטב.
המועצה לא תוכל לקחת על עצמה את הנושא מכספי הציבור אלא רק עם עזרה תקציבית ממשרד החקלאות.
אני אמשיך ואעדכן בהתפתחויות לכשתהינה.

4. אולם ספורט בית ספר בכר:

השבוע, הגיעו טריבונות חשמליות חדשות והוצבו באולם הספורט המשודרג של בית הספר בכר.
עלות הטריבונות - כ 150,000 ש"ח
הטריבונות יחודיות ביותר, חזקות, עמידות ובטיחותיות.
אני רוצה להודות לסגן ראש המועצה וממלא המקום עו"ד יול ברדוש שהשקיע זמן רב מאוד בחיפוש אחרי הטריבונות המתאימות ביותר, עשה סקר שוק מקיף ועקב אחרי כל דרך הגעתם עד לארץ
וכמובן להודות לצביקה שכמו תמיד נמצא שם בכל צעד וצעד
ולכם הורים ותלמידים יקרים
אני בטוח שתוכלו להנות ולהתרווח מעתה והלאה על מתקנים מהשורה הראשונה ( תרתי משמע)

5. סיום שלב ב בית ספר ראשונים:

בשעה טובה הסתיימו עבודות שלב ב בפרוייקט בניית בית חינוך הראשונים, אשר מתקדמות בקצב מואץ. העבודות כללו את בניית השלד של הבניין השני וכרגע מתבצעים עבודות גמר. בשלב ב' ניבנו שש כיתות לימוד נוספות, כולל כיתה לחינוך מיוחד, מעבדות, מתחם לאמנות, מרחבי ש הייה ומשחק רבים, מגרש ספורט, פינות נוי ירוקות ומוצללות לנוחות הילדים. את שני המבנים מחבר גשר עילי שייבנה כמעבר - שרוול סגור. המבנה כולל שתי קומות .מייד עם סיום עבודות הגמר יתחיל שלב ג'.

6. הדרכת המוקד לפניות אנשים בעלי מוגבלות:

מוקדני המוקד הישובי עברו השבוע הדרכה מיוחדת לטיפול בפניות טלפוניות של בעלי מוגבלות.
מנהל המוקד, אמיר אבן טוב, יצר שיתוף פעולה פורה עם מנהלת הספרייה הישובית ורדה שמש לקידום הנושא.
ורדה שמש, מורשית נגישות השירות, העבירה בהרצאתה על התפיסה העקרונית מאחורי חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות על עקרונות מתן שירות לאנשים עם מוגבלות ועל דגשים על מתן שירות באמצעות הטלפון.
יחד איתם השתתף גם טל נוסל, נציג ציבור בועדת נגישות ואף הרצה בעצמו בפני המוקדנים.
זהו נושא חשוב מעין כמוהו - חברה נמדדת גם באופן בו היא נותנת הזדמנות שווה לכל אחד ואחת למצות את זכויותיו ואת נגישותו למידע ויכולתו לתקשר באופן מיטבי.

7. השלטון המקומי נגד חוק ההסדרים:

השבוע הייתי יחד עם חבריי במרכז לשלטון מקומי בדיון מיוחד כנגד חוק ההסדרים אשר יפגע קשות בתחומי החינוך, רווחה, תרבות וכלל השירותים הבסיסיים שמעניקות הרשויות לתושבים, כלומר פחות שעות לימוד,פחות בתי ספר והתייקרות הארנונה.
מדובר על גזירות וקיצוצים של כשני מיליארד שקל בתקציבי הרשויות המקומיות.
אנו נאבק ככל יכולתנו כנגד גזירות אלו.

8. השתלמות מאמנים מאולם הספורט רלף קליין :

המועצה המקומית אבן יהודה גאה לארח גם היום, ולהיות חלק מהמסורת השתלמות המאמנים הרב שנתית, שהחלה באולם הספורט באבן יהודה בשנת 2012, להנצחת זכרו של זוכה פרס ישראל לספורט, מאמן הכדורסל הדגול רלף קליין ז"ל.
אני רוצה להודות לסגן ראש המועצה וממלא המקום עו"ד יול ברדוש שהוא גם יו"ר ארגון המאמנים בישראל על הובלת הנושא, לכל אנשי הארגון ולעובדי המרכז הקהילתי ועובדי המועצה על תרומתם הרבה להצלחתה של המסורת
רלף ז"ל הותיר אחריו חלל גדול כמאמן, אבל במיוחד כמחנך בנות ובנים צעירים לערכי חברות, מצוינות, צניעות, עבודה קשה והתמדה.
ממנו הבנו, כי מאמן הכדורסל הוא לא רק איש הדרכה לספורט, אלא גם מחנך ומעצב פני דור עתיד.
יהי זכרו ברוך.

9. אבן יהודה ירוקה :

אנו ממשיכים לשדרג את מערכות פינוי הפסולת במושבה.
השבוע הנחנו פח מוטמן חדש בשכונת תל צור.
אבן יהודה פועלת בשנים האחרונות להפיכת גני הילדים ובתי הספר לירוקים, להצבת פחי מחזור מופרדים ועוד.
אני קורא לכולכם, להמשיך ולהפריד פסולת, לשמור על ימי הוצאת גזם ועל סביבה נקיה.
זה חשוב לכם, זה חשוב למועצה, זה חשוב לכולנו.

10. מרכז קהילתי:

סיום רישום מוקדם לחוגי המרכז הקהילתי ביום ב'-נרשמים בקליק
רישום ללא דמי טיפול עד ליום ב' הקרוב-15.8.16 .
ערב שירי אהבה ויין, ריקודי עם, הפנינג סוף הקיץ הכנסו לפרטים נוספים בלינק
או בטלפון : 09-8910070

אני רוצה לברך מכאן את כל ספורטאינו באולימפיאדת ריו, את שירה ראשוני תושבת אבן יהודה, את ירדן ג'רבי זוכת הארד בג'ודו ואת כל ייתר הספורטאים.
אתם מעוררי השראה ודוגמא לכולנו.

שבת שלום וסופ"ש נפלא

שלכם, ראש המועצה