משולחנו של אבי הררי ראש המועצה ל- 30.9.16

משולחנו של ראש המועצה אבי הררי.
תושבים יקרים,
אני שמח לעדכנכם בארועי השבוע החולף והעתיד לבוא:

1. שמעון פרס:

השבוע הלך לעולמו זוכה פרס נובל לשלום, הנשיא לשעבר, ראש הממשלה לשעבר ואחד האנשים האהובים במדינת ישראל ובעולם כולו - שמעון פרס ,תהיה נשמתו צרורה בצרור החיים.
שמעון פרס הוא דוגמא לכך שמעל לכל מחלוקת פוליטית ומדינית נמצאת הערכה לפועלו של אדם, לאהבתו את הארץ, את עם ישראל, את האנשים אשר מרכיבים את העם הנפלא הזה.
אנשי ציבור מכל הקשת הפוליטית בארץ ראו בו את דמותה של ישראל היפה.
דמותו של שמעון פרס היתה אף מקור גאווה למדינה בפני העולם כולו, מנהיגים מכל העולם כיבדו והעריצו אותו ללא קשר לעמדתם המדינית - דבר אשר איפשר לו לייצג את עם ישראל בגאון גם בימיה הקשים ובימיה היפים.
חייו של שמעון פרס הם חיי המדינה כולה, הם חיים של הצלחות, קשיים, מלחמות, נצחונות, קידמה ויכולת להתגבר על מכשולים בלתי אפשריים.
שמעון פרס צריך להוות דוגמא לכולנו, דוגמא ליכולת לשים את המחלוקות בצד, להסתכל קדימה ולעבוד קשה למען עתיד המדינה כולה.
שמעון פרס ז"ל
1923-2016

2. ישיבת מועצה:

השבוע התקיימה ישיבת מועצה במשרדי.
בין השאר אושרו התב"רים הבאים :
תכנון כיכר השרון/הנוטע לאחר קבלת אישור משרד התחבורה
תכנון כיכר הנוטר/הבנים לאחר קבלת אישור משרד התחבורה
השלמות פיתוח אזור 212 מערב
תכנית חינוכית בנושא איכות הסביבה
שדרוג "גינת הכלבים" ברחוב ברקן
תכנון שדרוג ושיפוץ רחוב המחתרת

3. הרמת כוסית בבית יחיאל:

אני רוצה להודות לכל התושבים אשר הגיעו לערב הרמת הכוסית ביום שלישי בבית יחיאל.
היה ערב מהנה ומעשיר ולקחו בו חלק חברי מליאת המועצה, עובדי המועצה ומתנדביה, הנהלת המרכז הקהילתי, עובדיו ומתנדביו ורבני אבן יהודה .
על הבמה הופיעו להקת "צעירי אבן יהודה" בשיר "אחרי החגים", הוקרן סרטון עשיר שיצר גבי לוקר על העשייה המבורכת באבן יהודה והאירוע נחתם עם השיר "הלוואי" בביצוע להקת "אולסטאר" של המרכז הקהילתי ואף נהנינו מתקיעת השופר של הרב בדיחי
תודות לצוות המועצה ולצוות המנהלה של המרכז הקהילתי
תודה לקב"ט שמשון זכריה ולצוות הביטחון, תודה לאבי פישביין על ההקרנה והגברה, לגבי לוקר על הסרטון והתיעוד, ותודה לדני בן ארי על הצילום והתיעוד ולמשה בבל פור מנהל המרכז הקהילתי על הובלת והנחיית הערב.

4. הרמת כוסית בויצו:

השבוע השתתפתי בארוע הרמת כוסית לשנה החדשה בויצו
יחד עם יו"ר הועדה לקידום האשה חברת המועצה לימור גיל-שני ויו"ר ויצו אבן יהודה אורנה דקל וחגית זהבי מנהלת מחלקת השירותים החברתיים נהנינו מערב מלא תוכן ומעניין
בארוע נכחו גם אתי בורקין יו"ר קידום מעמד האשה בויצו ישראל ו35 חברות ומתנדבות ויצו אבן יהודה.
אני רוצה להודות לאורנה דקל על שיתוף פעולה ארוך שנים עם המועצה למען קידום והעצמת מעמד האשה.
תחת הנהלתה של אורנה בחמש השנים האחרונות, ויצו אבן יהודה הפך למרכז תרבותי ומעשיר עם עשרות ומאות פעילויות למען העצמת נשים ונערות בקהילה.
תוכלו לראות פרטים מלאים על ההצגות, הסרטים, הטיולים, ההרצאות ויתר הפעילות
בדף הפייסבוק "ויצו אבן יהודה":

5. קבלת שנה של המרכז הקהילתי:

אתמול התקיימה חגיגת "קבלת שנה" בגינת הספרייה.
האירוע נוצר מתוך שיתוף פעולה הדוק של המועצה, המרכז הקהילתי, בתי הכנסת, תנועות הנוער, מוסיקאים, אמנים ויוצרים מקומיים.
באירוע התקיים טקס חגיגי ומוסיקאלי, במתחם הופעלו מספר עמדות הפעלה ברוח החג: הכנת שופרות, הכנת ברכות שנה טובה, קישוט עץ משאלות, שעת סיפור... במקביל התקיימה מכירה וקנייה של כלי רכיבה יד 2, ויריד מתנות לחג.
תודה רבה למרכז הקהילתי אשר שוב הוכיח יכולת הפקה וארגון מוצלחים במיוחד ולכם התושבים על שהגעתם והשתתפתם.

6. מצרכים וסלי מזון לנצרכים:

זוהי שנה נוספת שבה קהילת אבן יהודה מתגייסת למען הנזקק
השבוע זכיתי לראות שתי יוזמות מבורכות
בית חב"ד אסף מוצרים מהקהילה וביחד עם מתנדבים מיין וחילק לנזקקים.
שלוחת מיזם "כרובית" הארצית מאבן יהודה אספה אוכל מבושל ושינעה אותו למרכז הארץ ומשם הגיע לניצולי שואה, וטרנים ומשפחות שאינם יכולים לבשל בעצמם.
תמיד ברגע האמת, ברגע כשצריכים אתכם, תושבי אבן יהודה יודעים להתייצב, להתגייס, לתרום ולתת כתף.
אני רוצה להודות לחבר המועצה עוז כהן אשר היה שותף פעיל ביוזמת חב"ד ואף נתן כתף ביזמת "כרובית"
לרב חב"ד נחמן קליין , לבני עקיבא ולמתנדבים על המיזם של חב"ד
לתושבים גלעד לוז ויעל פדר, למבשלים ולמתנדבים בפרוייקט "כרובית"
יישר כח, הבאתם גאווה לישוב

7. מרכז הלמידה:

מרכז הלמידה הממוקם בספריית אבן יהודה הוקם בשיתוף פעולה של מחלקת שירותים חברתיים, מחלקת החינוך והספרייה.
המרכז מופעל ע"י מתנדבים בוגרים ובני נוער לאורך השנה כולה המלמדים ילדים מגיל יסודי עד תיכון.
זוהי פעילות קהילתית חשובה ומבורכת ואני רוצה להודות למחלקות ולספריה וליו"ר ועדת השירותים החברתיים חבר המועצה עוז כהן על הובלת המרכז

8. דרושות סייעות מחליפות

דרושות סייעות מחליפות בגני הילדים לפרטים רכזת גנים :תאיר רווה הדס 098915028

9. ארועי המרכז קהילתי:

ביום ראשון האחרון התקיימה הצגת הילדים הראשונה לעונה, האולם היה מלא עד אפס מקום, ההצגה הייתה מלאת קסם וצבע. והילדים נהנו מאוד!
בימים אלה המרכז הקהילתי פתח את מכירת עונת המנויים להצגות למבוגרים.
יום ההצגות הוא יום הבילוי השבועי (חמישי) ואני מזמין אתכם ליהנות מהצגות איכותיות כאן במושבה שלנו!
אתם מוזמנים ליהנות משנת תרבות איכותית.
לרפרטואר ולרכישת מנוי: https://goo.gl/forms/HLyExWiL1tG3SvJY2
לפרטים נוספים בלינק
או בטלפון : 09-8910070

10. שנה טובה:

תושבים יקרים,
אנו נמצאים בפתחו של ראש השנה,
אני רואה בחודש זה את החיבור הנצחי בין כל חלקי העם היהודי וכל זרמיו.
תושבי אבן יהודה, תמיד ידעו לכבד זה את אמונתו של זה וזה את מנהגו של זה.
אני קורא ושומע את המחלוקות הרבות בנושאים שונים.
כל דיון בנושא הוא לגיטימי אבל עלינו לשמור על כבוד הדדי.
עלינו לשמור על שפה נקיה.
עלינו לשמור שלא לפגוע אחד בשני.
עלינו להבין שכל אחד נושא עימו דרך אמונה, מנהגים ומסורת משלו.
עם ישראל בנה מדינה לתפארת.
היכולת שלנו להתגבר על המחלוקות ולהתאחד סביב אותה מטרה אפשרה לנו להיות עם חזק, עם מצליח, עם אחד.
אני מבקש מכולכם, לא לתת למחלוקות לקרוע אותנו אחד מהשני.
אחדותנו בנפשנו.
אני רוצה לברך את כולכם שתהיה שנה טובה, מתוקה, מאושרת ומחבקת.
שנת בריאות ושגשוג, שנת מעשים טובים .
אמן, כן יהי רצון.
* תודה לדן בן ארי על הצילומים

שבת שלום ,סופ"ש נפלא ושנה טובה.
שלכם,