משולחנו של אבי הררי ראש המועצה ל- 31.3.17

תושבים יקרים שלום לכולם,

תיכון הדסים אבן יהודה

בשלוש השנים האחרונות ביצענו מהפכה בכל נושא החינוך במושבה, בנינו בית ספר יסודי חדש, שישה גני ילדים חדשים, פתחנו שני גנים לטובת ילדי החינוך המיוחד והשנה נפתח גן נוסף לילדים עם צרכים מיוחדים. אני עושה כל שניתן ופועל אל מול הגורמים המקצועיים במשרד החינוך ובמקביל אל מול הנהלת ויצו בכדי שילדי אבן יהודה יזכו לתנאי הלימוד הטובים והאיכותיים ביותר גם בחטיבה ובתיכון.

מרוץ אבן יהודה

בסוף השבוע שחלף התקיים מרוץ אבן יהודה התשיעי, אירוע הספורט הגדול בשרון. כ- 1,900 ספורטאים מאבן יהודה ומכל רחבי הארץ, ילדים, נערים, בוגרים וותיקים, בהם רצים גם מהגיל השלישי, חניכי הצופים, דיירי אקי"ם, הורים עם עגלות תינוקות ולשמחתי לראשונה גם קבוצת משתתפים של תושבים עם מוגבלות לקחו חלק במרוץ. זו הייתה חגיגה ספורטיבית, ססגונית ומלאת אנרגיה וגאוות המושבה. קהילה חזקה במיטבה. אני מבקש להודות פעם נוספת לכל המארגנים והמתנדבים ולכל התושבים שהשתתפו במרוץ. היה מוצלח. נתראה בשנה הבאה.

המשך 553 הישן

בהמשך להשקעות בפרוייקטים חדשים, סיימנו השבוע את התקנת תשתית התאורה והפנסים ואת תשתית הגינון לאורך כביש 553 הישן (סוף ההדרים בדרום), שמשמש כעת מסלול ריצה ורכיבה על אופניים. אני מזמין את כל תושבי המושבה לרוץ, לרכב ולטייל באזור.

רחוב זוויתן ובני בנימין

השבוע ערכנו סיור קבלנים לקראת הגשת הצעות מחיר לשני פרוייקטים מרכזיים נוספים, פיתוח ושדרוג רחוב זוויתן ובני בנימין. כעת נמשיך בהליך המכרז לבחירת קבלן מבצע לשני הפרוייקטים.

רחוב הצבעוני

השבוע, התחלנו בעבודות בפרוייקט נוסף, פיתוח ושדרוג התשתיות ברחוב הצבעוני. אני מבקש מכל הנהגים ודיירי הרחוב לנהוג בזהירות ועל פי תוואי הדרך והסדרי התנועה במקום העבודות. תודה.

אפליקציית המועצה

אפליקצית המועצה אצלכם בנייד ומהשבוע ניתן להיכנס דרך האפליקציה גם לדף הפייסבוק של המועצה והמרכז הקהילתי. הורידו את האפליקציה לנייד שלכם.

דרוש ניסיון

בשעה טובה ערכנו השבוע טקס חגיגי להשקת פרוייקט דרוש ניסיון. אני שמח וגאה על כך שהקמנו באבן יהודה המהווה מיזם שמטרתו לעודד אזרחים ותיקים להמשיך ולעבוד גם אחרי פרישתם לגמלאות במקום ובזמן שייבחרו על פי נטיית הלב, הצורך והרצון.
 אני מבקש להודות לכל השותפים לדרך, ליפית בר וירון מנשה מהמשרד לשוויון חברתי, ריבי בלר, ונמרוד קמינסקי, מעמותת והדרת, משה בבלפור, מנהל המרכז הקהילתי ועובדי המרכז, מרכזות הפרוייקט איריס אלקבץ ואורנה נגבי, תודה לכולם.

שחר עשת

גאווה טכנולוגית אצלנו במושבה. באליפות ישראל ברובוטיקה שנערכה באולם נוקיה בת"א בהשתתפות 64 קבוצות מכל הארץ, זכה במקום הראשון שחר עשת מאבן יהודה, יחד עם קבוצתו ג'נרל אנג'לס מהרצליה.
 שחר , בוגר בית ספר יסודי בכר ותיכון הדסים אבן יהודה ורכז בצופים. כיום לומד במגמת רובוטיקה בבית ספר להנדסאים בהרצליה. שחר ייצג את ישראל באליפות העולם שתתקיים ביוסטון באפריל 2017, כולנו מאחלים לו בהצלחה.

הערכות לקראת פסח

המועצה נערכת לקראת חג הפסח. בפלייר המצורף תוכלו להתעדכן בתגבור ימי פינוי הגזם והאשפה.

נוער עובד ולומד

השבוע השתתפתי במפגש הורים וילדים בתנועת הנוער העובד והלומד. אני גאה בתנועות הנוער ובחניכים הנפלאים שלנו. ערכי התנועה חשובים מאוד, חברות, התמדה, אהבת הארץ והמושבה, חריצות ויוזמה, פעילות ועשייה הן חלק מהחוויה וההווי בפעולות. אני קורא לכל בני הנוער במושבה להצטרף לתנועות הנוער, בני עקיבא, הנוער העובד והלומד והצופים.

גן סייפן גן ירוק

השבוע הוענקה תעודות הסמכה "גן ירוק", לגן סייפן.
 גן סייפן מצטרף לגנים נוספים במערכת החינוך שלנו להם תעודת גן ירוק וגן מקדם בריאות. המועצה באמצעות מחלקת החינוך תמשיך לפעול כדי שכל הגנים יקבלו תעודות מתאימות. המועצה, מחלקת החינוך והמחלקה לאיכות הסביבה, גאים בעבודה הקשה של ילדי הגנים.
 אני מבקש לברך ולהודות לכל מי שלקח חלק בפרוייקט, מנהלת מחלקת החינוך, סימי פרץ, מנהלת מח' גנים, תאיר רווה, מנהלת מח' איכות הסביבה, ליאל, הגננת גיתית וייסברוט והסייעת שרה צור וכל ילדי הגן.

מתחדשים בגנים

השבוע התחלנו בפרוייקט נוסף בגני הילדים, חידוש הריהוט בגנים הוותיקים. אנו ממשיכים לשפר, לחדש ולשדרג את מוסדות החינוך שלנו ובקרוב נרענן, נחדש ונחליף משחקים ישנים בחדשים. תתחדשו ותהנו.

ישיבת מליאת המועצה

ישיבת מליאת המועצה תתקיים ביום ג', 4 באפריל, 18:00, בויצו (מתחת לבניין המועצה).

חידון הציונות

השבוע נערך חידון הציונות והמורשת. החידון הינו מיזם משותף להסתדרות הציונית העולמית, המועצה הציונית בישראל, המועצה המקומית אבן יהודה והמועצה האזורית לב השרון.
 מפעל הציונות בכלל וחידון המורשת בפרט, מהווים חלק חשוב ומרכזי בשימור ההיסטוריה של העם היהודי. בירכתי את כל משתתפי חידון הציונות והמורשת וציינתי שהאחריות לגורל המפעל הציוני ולעתיד העם היהודי הוא בידי כל אחד ואחת מאתנו. אני עצמי גדלתי וחונכתי על ברכי הציונות הטוטלית וארץ ישראל יקרה לי מאוד. אני מבקש להודות לכל השותפים לפרוייקט המיוחד והיפה הזה, ראש המועצה האזורית לב השרון, עמיר ריטוב, סגן ומ"מ יו"ר ההסתדרות הציונית העולמית, יעקב חגואל, יו"ר המועצה הציונית בישראל, אברהם דובדבני, מנכ"ל המועצה הציונית בישראל, יגאל ברנד ולאחל לכולנו עוד שנים רבות של פעילות ועשייה למען מדינת ישראל.

יום מעשים טובים

השבוע צויין בכל רחבי הארץ יום המעשים הטובים.
 אני מבקש לברך ולהודות לכל מי שלקח חלק בעשייה, באירועים השונים ובפעילויות המבורכות: לעובדי המועצה והמרכז הקהילתי, למנהלי בתי הספר, אורה, אתי, אלי ויובל, למחנכים והמורים, לתלמידים היקרים מתיכון הדסים אבן יהודה, הראשונים, בית אבי ובכר, לחברי הנהגות ההורים ולכל ההורים המתנדבים, לחניכי תנועות הנוער, שוטרי תחנת שדות, ויצו, לאיימן משוק אבן יהודה, לליאת שלו, מגוטל'ה,יוסי דוד , מ"פאן אנד ג'וי", לרינת, לגדי ריבובסקי, גלי משיח, שני מלכין מקפה מלכין, דנה פופר כהן, סער קימל, איתי הדי ג'יי, זיו ועדי מדליצ'יס הפעלות, לטים טאם הליצן, גיא חיימבוסקי ולכל שאר המתנדבים.

שבת שלום שקטה שלווה ורגועה לכולם,