משולחנו של אבי הררי ראש המועצה ל- 28.4.17

תושבים יקרים שלום לכולם,

מנהלת חינוך יישובית

בתחילת השבוע התכנסה מנהלת החינוך היישובית בקמפוס המדעים בבכר. המפגש נפתח על ידי תלמידים שהציגו נושאים מרתקים וחשובים וזכו לקשב ופרגון רב. לאחר מכן ביקשתי להודות לכל חברי המנהלת ובמיוחד לחברי הנהגות ההורים ולתלמידים היקרים.

בנוסף, ציינתי שבשלוש השנים האחרונות המועצה ביצעה מהפכה ושינוי דרמטי לטובה בתחום החינוך באבן יהודה, הן מבחינת מבנים ותשתיות והן מבחינת מצויינות פדגוגית. נבנה בי"ס יסודי חדש, התחלנו בפרוייקט חידוש ושדרוג בכר הוותיק, בנינו 6 גני ילדים וכעת נמצאים בשלבי בנייה של עוד שלושה ועוד פרוייקטים שונים נוספים.

אני קשוב לתושבים כולם, מעודכן ומעורב בנעשה בתחום החינוך במושבה ומודע לכל הבעיות שיש בתיכון הדסים ולא מתעלם לרגע מהנושא. אני בטוח שיש צורך בשינוי ושיפור בהדסים. אבל הפייסבוק אינו המקום המתאים והראוי לדיון רציני בנושא זה, מה עוד שילדינו לומדים שם כעת.

בשנה האחרונה אנו פועלים במטרה להגיע להפיכת כפר הדסים, לקמפוס תרבותי חינוכי לילדי המושבה, כך שנוכל לבצע מהפך בתחום התשתיות והמבנים ובכל הנושאים החינוכיים פדגוגיים גם שם.

כשם שהובלנו מהפכה במצויינות ובתשתיות במוסדות החינוך במושבה, בגני הילדים ובבתי הספר היסודיים, כעת אני פועל לשנוי מהותי גם בחינוך העל יסודי שמהווה מבחינתי חלק בלתי נפרד ממערכת החינוך היישובית שלנו. אני בטוח שאצליח להוביל לשינוי חד גם בתיכון הדסים כפי שהוכחתי עד עתה בנושא החינוך באבן יהודה. כמו כן, על מנת שנוכל להעניק לילדינו את החינוך הטוב ביותר, אני בוחן אפשרויות נוספות שעומדות על הפרק.

אני מבקש להודות לכל חברי מנהלת החינוך היישובית, אנשי מחלקת החינוך של המועצה, מנהלי בתי הספר, חברי הנהגות ההורים, מפקחת המחוז וכל היועצים המקצועיים, על פעילותם לקידום נושא החינוך לטובת ילדי המושבה. תודה.

יום השואה

ערב יום הזיכרון לשואה ולגבורה צוין באבן יהודה בטקסים בבתי הספר היסודיים. בטקס המרכזי השתתפו ניצולי השואה, תושבים רבים בכל הגילאים, תלמידים וחניכי תנועות הנוער. הטקס היה מרשים, מרגש, מקצועי ויפה מאוד. אני מבקש להודות מכל הלב לכל מי שתרם להצלחת הטקס:
 לעובדי המועצה והמרכז הקהילתי, משה בבל פור ושיר אידלסון, לשאול שוורץ, איתן נצר, ליאב טל וברי, להקת אנסמבל 1 והכוראוגרפית נעה רוזנטל, יעקב כץ, שמוליק שיר, אושיק רושינק, להקת אבן יאנג בניהול טל סונדק, דליה ניר, להקת אבן יו בניהול של עופר לוט, קבוצת התיאטרון של המרכז הקהילתי בבימויה של סיון ניר.
 מדליקי נרות זיכרון: ריקי גרוברמן, מיכל אליאס, רבקה אפל, שולמית זוננברג-ברונשטיין, חיים גונן, ומיכל אלבו. תודה לכולם.

ערן אליאס המשנה לראש המועצה

כפי שציינתי בעבר, באבן יהודה קואליציה רחבה בה חברים כל חברי מליאת המועצה שפועלים בהתנדבות למען קידום, פיתוח ורווחת התושבים. אני מבקש לברך את חברי, חבר המועצה, ערן אליאס, שמונה על ידי למשנה לראש המועצה. אני מאחל לערן הצלחה בתפקידו החדש ושנמשיך ביחד בפעילות ועשייה משותפת למען המושבה שלנו.

התקדמות פרוייקטים

העבודות ברחובות הצבעוני והנופר מתקדמות על פי לוח הזמנים שנקבע בתוכנית. בנוסף, השבוע נבחר קבלן אחזקה שיבצע עבודות שיפוצים ותחזוקת מבני ציבור. בקרוב נתחיל בעבודות פיתוח שדרוג התשתיות באזור התעשייה של אבן יהודה. עדכונים בהמשך.

ביקור ילדי גן השלום מקלנסואה באבן יהודה

ברביעי, אירחנו באבן יהודה בגן חרצית את ילדי גן השלום מקלנסואה. המפגש היה חגיגי ומרגש. במפגש השתתף גם ראש עיריית קלנסואה, מר עבד אלבאסט סלאמה. הילדים שיתפו פעולה ביחד, שיחקו במשותף בחצר המשחקים, שרו שירים ונהנו ביחד מהכיבוד היפה שהוכן לאירוע.
 הילדים החמודים הוכיחו כי ניתן ליצור דו קיום, קירוב לבבות וצעד נוסף לקראת השלום המיוחל. אני מבקש להודות לרחלי הגננת על היוזמה הברוכה, הרעיון, התכנון ושיתוף הפעולה.

צעדת דגלים בבני עקיבא

אירועי העצמאות נפתחו כבר היום, שישי. חניכי תנוער הנוער בני עקיבא, ביחד עם תושבי המושבה, ערכו את צעדת הדגלים המסורתית לכבוד יום העצמאות של מדינת ישראל. אנוכי ביחד עם חבר המועצה, עוז כהן, צעדנו לצד החניכים. במהלך הצעדה, הוצבו דגלי ישראל, פרי יצירתם של חניכי התנועה, בכיכרות ובמעגלי התנועה המרכזיים במושבה. תודה לכל העוסקים במלאכה, לשמשון הקב"ט, הרב איתמר, הנהגת ההורים, הנהלת בני עקיבא, איריס ושולי יוסף, דורון גרידיש ואריאלה חרוב.

חינוך לזהירות בדרכים בתיכון הדסים

ברביעי השתתפתי ביום עיון מיוחד שנערך לשכבת י' בתיכון הדסים אבן יהודה. אנו כמועצה באמצעות מחלקת החינוך, הנהלת התיכון, המטה לזהירות בדרכים ומשטרת ישראל, פועלים בכדי ללמד, לחנך, להקנות כלים וערכים נכונים לבני הנוער, בנושא זהירות בדרכים, נהיגה נכונה, שמירה על הוראות החוק ובטיחות משתמשי והולכי הדרך. יום העיון היה מקצועי מאוד והתלמידים התנסו במגוון סיטואציות שונות. אני מבקש להודות לכל השותפים, אלי בצלאל, קצין התנועה, אלי יעקב, לשוטר הקהילתי אבי שמואלי, למנהלת מטה הבטיחות במועצה המקומית מרגלית צאירי ולנציג הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים יוסי בלגזל. ולכל ילדינו היקרים, היו זהירים, הקפידו על כללי הדרך וזכרו תמיד שסוף מעשה במחשבה תחילה.

חגיגת עצמאות ילדי הגנים

הבוקר, שישי, חגגנו ביחד עם כל ילדי גני הילדים את 69 שנות העצמאות למדינתנו. התכנסנו בהיכל הספורט ע"ש רלף קליין, שרנו, רקדנו, צעדנו עם דגלים במעגלים וחגגנו בשמחה רבה. תודה לכל המשתתפים, עובדי המועצה ומחלקת החינוך, גידי שר, הגננות והסייעות, ההורים המלווים והכי חשובים, ילדי הגנים המתוקים שלנו.

טל יפת חיילת מצטיינת

ברכות לחיילת המצטיינת מאבן יהודה, סמל טל יפת. תעודת הצטיינות הוענקה לטל על ידי מפקדה, סא"ל אבירם חודידה, מג"ד איתם 727, על מצויינות, מסירות ודוגמא אישית. מרגש ומחמם את הלב. טל, כל הכבוד ויישר כוח, הצלחה בהמשך.

מיכל כצמן

אני מבקש לברך את שגרירת המושבה בארצות הברית, מיכל כצמן. מיכל היקרה, בתם של קרן (חברת המועצה לשעבר) ודרור, בוגרת שבט בן יהודה, יצאה לשנת שירות בקליבלנד ארה"ב. בטקס יום הזיכרון לשואה ולגבורה שנערך בפני הקהילה היהודית במקום, נשאה דברים מרגשים וייצגה את המושבה ומדינת ישראל.
 כבוד גדול לנו התושבים, להורים קרן ודרור לאבן יהודה ולמדינת ישראל.

השתתפות בצער משפחת זומר

משפחת זומר יקרה, איטה ואורה יקרות, יאיר, עידו ואלעד, חווה ויהודה, משתתף באבלכם הכבד במות אבי המשפחה, חיים. שלא תדעו עוד צער.

יום העצמאות

בתחילת השבוע הקרוב, נציין את יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ויום העצמאות. אני מבקש להזמין את כל תושבי המושבה, ותיקים, בוגרים, הורים, נערים וילדים, להגיע ולהשתתף בכל האירועים.

שבת שלום שקטה, שלווה ורגועה לכולם,