משולחנו של אבי הררי ראש המועצה ל- 7.5.17

תושבים יקרים שלום לכולם,

יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל

השבוע, ראשון, ציינו את יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ופעולות האיבה. כאזרח מדינת ישראל וכתושב אבן יהודה, אני גאה על כך שמאות מתושבי המושבה, הגיעו לטקס המרכזי ולטקס בעין יעקב, למוזיאון בית הראשונים ובית יחיאל, לערב שירי לוחמים שהיה מרגש מאוד, למחרת בבית העלמין וכיבדו בנוכחותם את הנופלים ומשפחותיהם. כולנו ביחד, קהילת אבן יהודה מאוחדת וחזקה חיבקנו בחום ועטפנו באהבה את משפחת השכול. זיכרון הנופלים לא ימוש מלבנו לעד.

יום העצמאות

למחרת, יום שני, חגגנו את יום העצמאות ה – 69 למדינת ישראל. אירועי העצמאות התחילו, במצעד הדגלים של בני עקיבא, נמשכו בבתי הספר ובחגיגת עצמאות משותפת של כל גני הילדים שבמושבה שנערך באולם הספורט, בתפילה בבית הכנסת "שם טוב" וכמובן, בחגיגה המרכזית בהשתתפות אלפי תושבי אבן יהודה באמפי שלצד מתחם הספורט. היה יפה ומרגש, מכובד ומכבד. שמחתי מאוד לראות בחגיגות, מרבד אנושי משלנו, ותיקים, חדשים, מבוגרים וצעירים, נערים, ילדים וטף. באנו כולנו ביחד לחגוג ולשמוח.

אני מבקש להודות פעם נוספת, לכל מי שלקח חלק בהפקת וארגון האירועים בשבוע שחלף ואירועי יום העצמאות, לעובדי המועצה והמרכז הקהילתי, לקב"ט ועובדי מח' הביטחון של המועצה, למשטרת ישראל ומד"א, לשוטר הקהילתי, למתנדבי השיטור הקהילתי והמשמר האזרחי ויחידת האופניים, לכל המתנדבים הרבים, לכל משתתפי הטכס כולם ובמיוחד לילדים הנפלאים שלנו במושבה ששומרים על מסורת השיתוף והפעילות הקהילתית שלנו ולכם תושבים יקרים על שהגעתם. תודה לכולכם.

תמונות מחגיגות העצמאות בדף הפייסבוק של המועצה.

הולכים ברגל באבן יהודה

הבוקר, שישי, השתתפתי ביחד עם הורים וילדים רבים ביוזמת "הולכים ברגל", ברחובות המושבה בדרך לבית הספר. הפרוייקט נערך ביוזמת מנהלי בתי הספר, חברי הנהגת ההורים ובשיתוף מחלקת החינוך של המועצה. המיזם נועד לעודד צעידה רגלית ואורח חיים בריא. מדובר ברעיון מבורך, בו ילדים צועדים ברגל בדרכם לבית הספר. צעדתי ביחד עם ההורים והילדים במגוון מסלולים שונים ונהניתי מהצעידה ומחברתם של השותפים לדרך. אני מבקש להודות ולברך את כל משתתפי הפרוייקט, יוזמי הרעיון, מנהלי בתי הספר, אורה, אתי, אלי ויובל, חברי הנהגות ההורים, לכל ההורים המתנדבים, לשמשון הקב"ט, לאבי שמואל השוטר הקהילתי, מתנדבי המשמר האזרחי, אבי געש ומתנדבי יחידת האופניים, לגידי שר, ולכל הילדים שלקחו חלק וצעדו ברגל לבית הספר. תודה לכולם.

פרוייקטים

אנו ממשיכים בביצוע העבודות ברחובות הצבעוני והנופר. בפרוייקט גני הילדים יצקו תקרה וכעת נערכים לשלבי הגמר. בתחילת השבוע נתחיל פרוייקט נוסף, עבודות פיתוח ושדרוג תשתיות בהצטלבות הרחובות המתמיד – השרון, כולל הסדרי תנועה.

הבנים – מרבד הקסמים, המחתרת

השבוע נבחר מתכנן לפרוייקט נוסף, תכנון פיתוח ושדרוג תשתיות ברחובות הבנים, המחתרת ומרבד הקסמים. עדכונים בהמשך.

ל"ג בעומר

המועצה נערכת לקראת ל"ג בעומר על מנת שנוכל כולנו ליהנות ולעבור את אירועי המדורות בבטחה. עובדי המועצה, פעלו, ניקו והכשירו שטחים ציבוריים בהם ניתן להדליק מדורות. אנא, שימרו על כללי הבטיחות והזהירות כפי שפורסמו השבוע בפוסט קודם.

מפגש הורים

המועצה באמצעות המחלקה לשירותים חברתיים פותחת קבוצה נוספת להורים לילדים עם הפרעות קשב וריכוז. פרטים בפלייר המצורף.

איכות סביבה

לאחר תקופת האביב ולקראת הקיץ פרסם המשרד להגנת הסביבה, מידע לגבי הגעת יתוש הנמר האסיאתי לאזור ודרכי התמודדות עם התופעות השונות.

לעיונכם לינק לאתר המשרד להגנת הסביבה ובו מידע על הנושא.

אנו כמועצה פועלים ביחד ובשיתוף פעולה עם איגוד ערים לאיכות הסביבה ועושים כל שניתן כדי למנוע את הגעת היתוש לאזורנו ומיגור בתי הגידול שלו.

תודה לדן כתרי על התמונות היפות מחגיגות העצמאות

שבת שלום לכולם,