תקשוב בגני הילדים

המועצה מרחיבה את פרוייקט התקשוב במח’ החינוך. תכנית המחשוב החלה לפני כשנה בבית הספר בכר והשבוע הוכנסו לגני הילדים שבמושבה מחשבים נוספים. המחשבים נרכשו במימון המועצה ומפעל הפיס.

בבית הספר בכר , מלבד מעבדות המחשבים הקיימות, נוספו השנה 6 כיתות מתוקשבות הכוללות מקרן וחיבור אינטרנט אלחוטי.

ראש המועצה, עמוס עזאני ומנהל מח’ החינוך, דורון שמחאי, הטילו על חברת יועצי המחשוב שנבחרה לרכז את הנושא. נציגי ויועצי החברה ישבו עם הגננות ובדקו את צרכי הגן, סביבת הלימודים של הילדים, התאמה לתכנית הלימודים והתכנים הפדגוגים. לאחר מכן, הוגשו המסקנות שעל בסיסן נרכשו המחשבים והתכניות הרלוונטיות. בנוסף, יועצי המחשוב ילוו את התהליך לאורך השנה ויעניקו תמיכה לתהליכי ההוראה המתאימים לילדי הגן.

פרוייקט מחשוב גני הילדים זהה למטרות האגף לקדם יסודי במשרד החינוך, טיפוח נטייה להשתמש במחשב לצורכי חיפוש ומידע, טיפוח של הפעלה, סקירה וניווט עצמי בסביבה ממוחשבת, טיפוח מיומנות של סדר וארגון המחשב גם בגן וגם בבית.