מים כחולים בצנרת - כל העדכונים

יום שני 22.5.17

תושבים יקרים שלום לכולם.

ביום רביעי שעבר, התקבלה תלונה במעיינות בשרון על צבע כחול במי האמבטיה בבית ברחוב המחתרת.

ראש המועצה, אבי הררי, שבזמן משבר המים נמצא בשטח נפגש עם תושבים עשה ופעל ככל  שנדרש על מנת לעזור ולסייע, דרש ממנהלת היחידה לבריאות הסביבה במשרד הבריאות הגב' אתי בורלא, להגיע למושבה וביחד אתה וצוותים מקצועיים ביקרו במספר בתים.

חשוב לציין ולהדגיש שהמועצה ומעיינות השרון פועלים על פי הוראות והנחיות רשות המים ומשרד הבריאות שמהווים סמכות בלעדית בנושא מים והשימוש בהם.

בחמישי, לאחר שהגיעו תוצאות בדיקות המעבדה הודיעה הגב' בורלא כי המים ראויים לשתייה ורחצה ומשרד הבריאות מאשר את השימוש במים לכל מטרה.

ראש המועצה שוחח הבוקר, שני, פעם נוספת עם הגב' בורלא וביקש ממנה הבהרות והנחיות לגבי צבע המים והשימוש בהם.לדבריה מבצעים בדיקה נוספת לגבי המים הכחולים ובכלל ונקבל תוצאות בהמשך היום.

עמדת משרד הבריאות נותרה כפי שהייתה וניתן לשתות מי ברז.

למרות כל זאת, ראש המועצה אבי הררי קשוב לתושבים, מחזק אותם ועומד לצידם, מבין ומזדהה עם הסבל שעברו עם התחושות הקשות החשש וחוסר הודאות.
 ראש המועצה קיבל החלטה לממן ולבצע דיגום מים פרטי באמצעות דוגם מקצועי עצמאי.ברגע שיתקבלו התוצאות נפרסם ונעדכן.

תודה והמשך יום טוב.

יום חמישי 18.5.17

תושבים יקרים שלום לכולם ובוקר אור,

אני מבין את חוסר הודאות שלכם בנושא המים. אני אתכם, אני, ילדי ונכדי גרים כאן, חיים כאן ואני חש את אי הנוחות, הלחץ והחשש.

אתמול, עם קבלת ההודעה על צבע המים  הגענו למקום עם מנכ"ל מעיינות השרון והצוותים המקצועיים של התאגיד כולל איש המקצוע שבצע בדיקה ולקח דגימות.

תוצאות הבדיקות שנערכו בשטח אמש, ע"י המומחה בדגימות מים הועברו טלפונית  למנהלת הבכירה במשרד הבריאות הגברת אתי בורלא.

נוכחתי בשיחה שהיתה בין מנכ"ל מעיינות השרון והמומחה שבדק את המים עם הגב' אתי בורלא, מנהלת המחלקה לבריאות הסביבה מחוז מרכז משרד הבריאות, שהודיעה למנכ"ל מעיינות  השרון שניתן להמשיך ולעשות שימוש במי הברז כרגיל.

גם הבוקר נלקחו דגימות, נשלחו למעבדה ובמעיינות השרון ממתינים לתוצאות. גם הבוקר שוחחתי עם הגב', אתי בורלא ממשרד הבריאות וביקשתי לקבל הסברים לגבי צבע המים. על פי הנחייתה, ההוראות נותרו כפי שהיו וניתן לעשות שימוש במי הברז.

חשוב לציין שעובדי המועצה, נמצאים בשטח, זמינים לכל שאלה, בעיה ותקלה. אנו מסייעים בכל דבר שניתן. למועצה אין סמכות ורשות לפרסם הנחיות בנושא משבר המים ואנו כפופים להוראות משרד הבריאות.

כפי שאתם יודעים, אני והמועצה פועלים בשקיפות מלאה ובשיתוף הציבור בכל הנושאים. ברגע שיסתיים המשבר, אפנה למעיינות השרון ולמשרד הבריאות ואדרוש שיפרסמו לציבור את כל תוצאות הבדיקות והדגימות.

אני נמצא בקשר רציף עם מעיינות השרון, רשות המים ומשרד הבריאות. ציינתי והדגשתי בפניהם את המצוקה הקשה שלנו במושבה, את חוסר האונים וחוסר הידיעה בנושא המים שפוגעים באיכות חיינו, התושבים. דרשתי לעשות כל שנדרש בכדי להשיב את השקט, הביטחון והמים הנקיים לתושבים. ברגע שתתקבל תשובה בנוגע לדיגום והנחיות חדשות ממשרד הבריאות, נעדכן.

אני מציע למי שחושש  להשתמש במים, שימתין עד קבלת התוצאות והנחיות משרד הבריאות להמשך.