היערכות לשנת הלימודים תשפ"ג

לקראת פתיחת שנת הלימודים תשפ"ג, נערך אגף החינוך במועצה ביחד עם הגננות, מנהלות בתי הספר, הצוותים החינוכיים ופיקוח משרד החינוך, ולהלן מידע לגבי הנעשה בנושאים המרכזיים:

שיפוצי קיץ

במהלך הקיץ התבצעו שיפוצי קיץ במוסדות החינוך אשר כללו צביעה, החלפת גופי תאורה, בניה של כיתות חדשות בבתי הספר בית אב"י ובכר וטיפול בליקויי בטיחות בבתי הספר ובגנים כולל התקנת משטחים בחצרות והצללות על פי תוכנית.

תוכנית מצוינות ומיצוינות

בשנת הלימודים הקרובה נרחיב את המענים לטיפוח המצוינות והמיצוינות של התלמידים מכיתות בתי הספר היסודי ונוסיף תוכניות נוספות החל מכיתה ג-ד כאשר לכל בי"ס נבנתה תוכנית ייחודית על פי הייחודיות הבית ספרית.

• בכיתות ז-ח נמשיך את שיתוף הפעולה עם מכון דוידסון למדע במכון ויצמן, בתחומי המדעים והמתמטיקה.
  • נתחיל השנה את תוכנית יוניסטרים- תוכנית המעודדת יזמות אצל בני נוער ובמסגרתה יקימו בני הנוער חברות סטרט אפ בנושאים הנדרשים למענה בתחומי חברה, קהילה, דעת ועוד.
  • כל בי"ס יציע לתלמידי השכבות הללו 6 קורסים חצי שנתיים.
    הקורסים נבנו על ידי הצוותים החינוכיים וגופים נוספים.
    כל תלמיד ותלמידה יוכלו לבחור בכל סמסטר שני קורסים ובכל בי"ס הקורסים יהיו קשורים לייחודיות ביה"ס ולקהילה שלו.
    בשל מגפת הדלתא הוחלט כי בשלב זה הקורסים ילמדו בכל בי"ס ולא יהיה מעבר בין תלמידי השכבות בבתי הספר השונים. אם המצב ישתפר נפתח את הבחירה בכל הקורסים לכל תלמידי שכבות אלו בכל בתי הספר בסמסטר ב.
  • אגף החינוך ממשיך לעבוד על פתיחת מרכז מצויינות בישוב אשר ייתן מענה בשעות הצהריים לתלמידים המעוניינים להרחיב ידע בתחומי מדע, מתמטיקה, ערבית ואומנויות.

לימוד שפת קוד

השנה אנו משלבים הוראת שפת קוד בבתי הספר היסודיים בשיתוף המרכז לטכנולוגיה חינוכית.

בכל בית ספר יהיו אלו המורות והמורים של ביה"ס אשר יוכשרו לכך על מנת שיוכלו ללמד את התלמידים.

תיכון הדסים

• בית הספר ויצ"ו הדסים הפך באופן רשמי לבית ספר ארבע שנתי ט'-י"ב תחת ניהול מנהל בית הספר אלי בצלאל.
  • רגע לפני פתיחת שנת הלימודים תשפ"ג, שמחנו מאוד לקבל ממשרד החינוך מכתב הקובע כי בית הספר הדסים נכלל ברשימת בתי הספר העל יסודיים המצטיינים במדינה.
    אנו נמשיך להשקיע בילדי הישוב הלומדים בבית הספר ונמשיך בשיתוף הפעולה הטוב עם הנהלת בית הספר.

פתיחת כיתת חינוך מיוחד חדשה בבתי הספר בית אב"י וראשונים

השנה הוחלט יחד עם הפיקוח על החינוך המיוחד לפתוח כיתה תקשורתית נוספת בהמשך להצלחת הקליטה של תלמידי הכיתות שנפתחו בשנים הקודמות. כך יוכלו התלמידים לקבל מענים חינוכיים ופדגוגיים מידי מטפלים המגיעים לבית הספר לשתי הכיתות.

גני הילדים

1. השנה נפתח גן תקשורתי – גן קינמון.

2. הזנה בגני הילדים.
להבדיל מיישובים רבים בארץ ואף באזורנו, המועצה המקומית אבן יהודה מפעילה מזה שנים תוכנית הזנת בוקר לילדי הגנים.
על פי הנחיית משרד החינוך, אסור לגננות גני הילדים לגבות כסף מההורים או להשתמש בכסף המגיע מוועד ההורים ולכן, על מנת להמשיך ולקיים את התוכנית עלינו לצאת במכרז לרכישה מרוכזת של מוצרי המזון לכלל הגנים.
היות ותהליכי המכרז עדיין לא הסתיימו ומשרד החינוך מסרב לתת לגננות אישור זמני לקבלת תקציב מהוועד לטובת הרכישה, אנו פנינו בהצעה שכל ועד יאסוף תקציב, יקנה ויזמין את המצרכים לגן לתקופה של שלושת החודשים הקרובים וזאת עד לסיום תהליך המכרז.

כיתות א'

השנה מחזור העולים לכיתה א' עומד על כ-200 ילדים וילדות.

אנו עושים את הכל על מנת להתאים לכל תלמיד ותלמידה את המענה המתאים לצרכים ואתם מוזמנים לפנות אל יועצות בתי הספר ואל המנהלות על מנת להציף ולשתף בבקשות מיוחדות.

נוער

אחרי קיץ עמוס בפעילויות לבני הנוער, מסיבות בריכה ועוד, במהלך השנה הבאה עלינו לטובה יצאו לפועל תוכניות ערכיות נוספות:

יוניסטרים

אנו פותחים השנה שתי קבוצות של יוניסטרים.

האחת, מיועדת לתלמידי כיתה ט'. זוהי תכנית בה יחשפו המשתתפים לעולם העסקים, יובילו ויקימו בעצמם סטארט-אפ עסקי משלב הרעיון ועד ליצורו ומכירתו, תוך ליווי אנשי עסקים בכירים מתחומים שונים שיעזרו בפיתוח המיזם העסקי.

השנייה, מיועדת לתלמידי י'-יב'. זוהי תכנית היברידית שבה תוקם קבוצה מעורבת של בני נוער מישראל ומלוס אנג'לס והמשתתפים יעבדו יחד, בדומה לתכנית הראשונה, על יצירת מיזם משותף.

מועצת הנוער היישובית

מועצת הנוער היישובית תגייס תלמידים נוספים מכיתות ז' ומעלה ותרחיב את פעילותה בשנה"ל הבאה. החברים במועצה ייצגו את הנוער בפני כל הגופים האחראיים על החינוך והנוער במועצה.

שירות פסיכולוגי חינוכי (שפ"ח)

השירות הפסיכולוגי החינוכי הינו שותף פעיל בחשיבה החינוכית התפתחותית ורגשית ובמתן המענים השונים לתלמידים.

השירות ימשיך לתת גם בשנת הלימודים תשפ"ג מענה תמיכתי בבתי הספר ובגנים של החינוך הרגיל והמיוחד. הפסיכולוגיות שותפות באבחון ילדים, וכן מלוות את צוותי החינוך בבניית והעברת  תכניות התערבות לילדים עם קשיים רגשיים חברתיים ולימודיים.

בשירות מתקיימים טיפולים פרטניים לילדים וכן ניתנות הדרכות להורים לילדים מהגיל הרך ועד גיל ההתבגרות.